Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Titulētais Frūms laimīgs, ka pēc kritiena palicis dzīvs

Titulētais britu šosejas riteņbraucējs Kristofers Frūms var būt laimīgs, ka pēc iespaidīgā kritiena joprojām ir dzīvs, viņš atzinis savai komandai.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pagājušajā nedēļā pirms Francijā notikušā velobrauciena Criterium du Dauphine ceturtā posma notika negadījums, kurā treniņa laikā Frūms lielā ātrumā ietriecās sienā, kā rezultātā viņam tika konstatēti lūzumi labās kājas augšstilbā, elkonī un ribās.

Pēcāk 34 gadus vecajam britam tika veikta vairākas stundas gara operācija, kas bija sekmīga.

"Es zinu, cik ļoti man ir paveicies, ka esmu dzīvs, un cik ļoti esmu parādā mediķiem un sacīkšu medicīnas personālam," pēc negadījuma Ineos komandas paziņojumā stāstīja Frūms, kurs atrodas Sentetjēnas slimnīcā, tur viņam tiekot nogādātam ar helikopteru.

Frūms ne tikai nevarēs nākammēnes cīnīties par savu piekto Tour de France titulu - viņam, visticamāk, būs jāizlaiž visa šī sezona, lai gan pēc veiksmīgās operācijas sportists uz velosipēda varētu atgriezties sešu mēnešu laikā.

"Lai arī šis ir pamatīgs trieciens, cenšos saglabāt pozitīvu skatījumu. Atveseļošanās ceļš būs ilgs, bet esmu pilnībā koncentrējies rehabilitācijai, lai es varētu atgriezties labākajā formā," uzsvēra sportists.

Kā vēstīts, karjeru beigušais spāņu riteņbraucējs Huans Kobo pieķerts dopinga lietošanā un var zaudēt savu 2011.gada prestižā daudzdienu velobrauciena Vuelta a Espana uzvarētāja titulu. Tas nozīmētu, ka tā gada otrās vietas ieguvējs Frūms otro reizi karjerā tiktu kronēts par Vuelta a Espana čempionu.

Pirmo un līdz šim vienīgo Vuelta a Espana čempiontitulu viņš izcīnīja 2017.gadā, braucot Sky komandā. Tāpat viņš četras reizes kļuva par Tour de France čempionu, bet 2018.gadā izcīnīja pirmo vietu prestižajās Giro d'Italia sacensībās.

Frūms tiek uzskatīts par savas paaudzes vienu no izcilākajiem braucējiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi