Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Valmierā cīņu par EČ medaļām sāk BMX junioru un elites braucēji

Eiropas BMX čempionātā sestdien par medaļām cīņu uzsāks elites un junioru grupas braucēji. Elites un junioru grupas braucēji startēs no plkst.18.30, bet dienas sākumā no plkst.10.15 līdz 16.30 sacensības aizvadīs jaunāko grupu sportisti vecumā no 7 līdz 12 gadiem.

Latviju junioru grupā pārstāvēs Edvards Glāzers, Niks Rožukalns, Rinalds Jānis Kārkliņš un Valters Dzelme, bet elites grupā brauks Filips Krists Rozītis, Helvijs Babris, Mikus Dāvis Strazdiņš, Kristens Krīgers, Vanesa Buldinska un Vineta Pētersone.

Paredzams, ka čempionātā startēs visi vadošie pasaules braucēji, tostarp Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Niks Kimmans, pasaules čempions Silveins Andrē, pērnā gada Eiropas čempionu Kails Evanss, jaunā zvaigzne Trī Vaits, vairākkārtējais pasaules čempions Žoriss Dodē.

Sacensības jaunatklātajā BMX trasē notiks no 11. līdz 14. jūlijam, bet Latviju nozīmīgajā notikumā pārstāvēs 237 dalībnieki. Kopumā sacensībās startēs 1060 sportisti no 25 valstīm, bet elites grupā pieteicies 81 braucējs. Savukārt 58 braucēji būs pārstāvēti junioru puišu grupā.

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka Latvijas sportists Klāvs Lisovskis piektdien Valmierā notiekošajā Eiropas BMX čempionātā izcīnīja zelta godalgu M25/29 krūzeru grupā, tikmēr krūzeru 30 - 39 grupas finālā Imants Sokolovs un Ģirts Jonkuss izcīnīja piekto un sesto vietu. Savukārt krūzeru 14- grupā piekto vietu lielajā finālā izcīnīja jelgavnieks Hugo Ilvis Eihentāls.

Eiropas BMX čempionātu Latvijā rīko Latvijas Riteņbraukšanas federācija un BMX klubs Valmieras puikas sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību un Eiropas Riteņbraukšanas savienību. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi