Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ZZK riteņbraucējs Pētersons sasniedz labāko rezultātu Pasaules kausā MTB krosā

Svētdien Čehijas pilsētā Nove Mesto Pasaules kausa pirmajā posmā kalnu riteņbraukšanā (MTB) Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā elites vīru grupā lieliski nostartējis Latvijas komandas ZZK pārstāvis cēsnieks Arnis Pētersons, kurš startēja ar tālo 139. starta numuru, bet finiša līniju šķērsoja augstajā 20. vietā, sasniedzot mūsu valsts sportistu augstāko vietu pasaules kausa posmos.

Pasaules kausa pirmais posms MTB XCO krosā noslēdzās ar vīru elites grupas startu. Starp 129 dalībniekiem bija arī _ZZK_ komandu pārstāvošais Latvijas kalnu riteņbraucējs Arnis Pētersons, kuram šī bija debija elites konkurencē Pasaules kausa izcīņas posmos. Dalībnieki 4,2 kilometru garo apli veica sešas reizes, bet pirms tam sekoja arī ievadaplis.

Arnis jau no pirmā apļa uzsāka pakaļdzīšanos, ņemot vērā salīdzinoši zemo starta numuru. ZZK sportists ievadapli noslēdza 49. pozīcijā. Vēl augstāk liedza tikt priekšā esošais kritiens. Turpinājumā Arnis pakāpeniski turpināja apsteigt vienu konkurentu pēc otra. Pirmo pamatapli cēsnieks noslēdza 37. pozīcijā, minūti un 35 sekundes aiz līdera un pasaules čempiona Nino Šurtera.

Otrā apļa laikā Pētersons pakāpās vēl par desmit vietām augstāk, esot 27. pozīcijā. Savu līdzjutēju atbalstīts, ZZK braucējs uzrādīja 15. un 17. labāko laiku starp visiem sportistiem nākamajos divos apļos. Ceturto no sešiem apļiem latvietis pabeidza augstajā 18. vietā. Īpaši jāizceļ piektais aplis. Tajā Pētersons uzrādīja desmito labāko laiku, Šurteram piekāpjoties tikai par 40 sekundēm. Arnis sacensībās pakāpās jau uz 17. vietu. Pēdējā aplī viņš zaudēja trīs pozīcijas, bet finišs tika sasniegts 20. vietā, kas ir Arņa un visas Latvijas lielākais sasniegums elites grupā. Pateicoties šim ļoti labajam rezultātam, nākamajā posmā Arnis Pētersons startēs daudz tuvāk līderiem nekā šoreiz, līdz ar to iegūstot labas iespējas pacīnīties par desmitnieku.

Par sacensību uzvarētāju kļuva pasaules čempions Nino Šurters. Leģendārais MTB braucējs veica izšķirošo izrāvienu ceturtajā aplī. Šveicietis finišēja pēc stundas, 27 minūtēm un 35 sekundēm. Pētersons uzvarētājam zaudēja 4 minūtes un 12 sekundes. Otro vietu Čehijas posmā ieguva spānis Davids Valero Serrano, kurš šveicietim zaudēja 26 sekundes. Pēdējā aplī trešo vietu izrāva vēl viena no MTB zvaigznēm – francūzis Žuljēns Absalons. Viņš savam senajam cīņu biedram Šurteram piekāpās par minūti un 46 sekundēm.

Dienu iepriekš U23 vīru grupas sacensībās otrs ZZK komandas sportists Mārtiņš Blūms izcīnīja 2.vietu, pirmo reizi kādam no latviešiem tiekot pasaules kausa posmos trijniekā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi