Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Agrīna izstāšanās turnīrā Austrālijā

Trešo gadu pēc kārtas Austrālijas atklātajā čempionātā jau pirmajā kārtā nācās vilties Latvijas tenisistei Anastasijai Sevastovai, kurai iepriekš Melburnas korti bijuši daudz veiksmīgāki. Liepājniece sezonas pirmo Grand Slam vienspēļu turnīru sāka un beidza ar 4-6, 5-7 zaudējumu Magdai Linetei.

Sevastovai (71. rangā) pret polieti Lineti (53.) visas spēles gaitā bija problēmas ar punktu gūšanu pēc pašas serves. Pirmajā setā viņa šādi zaudēja trīs punktus, tostarp izšķirošo pēc divu breiku atspēlēšanas, bet otrajā nespēja izservēt setu, lai gan Latvijas tenisistei tajā bija pat trīs setbumbas. Arī spēles pēdējā geimā Anastasijai bija 40:15 pārsvars, taču tā beigās viņai nācās atspēlēt vairākas mačbumbas. Ar divām viņa tika galā, taču trešā Linetei pavēra ceļu uz turnīra otro kārtu.

Lai gan kopējā pirmās serves precizitāte Latvijas tenisistei bija pat labāka nekā polietei (64 pret 63 procenti), tieši izšķirošo punktu izspēlēs ievērojami precīzāka bija pretiniece. Linete turklāt bija gana izšķērdīga breikpunkta realizācijā, izmantojot tikai septiņas no divpadsmit šādām iespējām. Sevastova realizēja piecas no septiņām breikbumbām, taču pieļāva pārāk daudz kļūdu (39), tostarp piecas dubultkļūdas servē. Linete tikai otro reizi karjerā sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta otro kārtu, kamēr divreiz ceturto kārtu jeb astotdaļfinālu sasniegušajai Sevastovai Melburnā šī bija trešā neveiksme pēc kārtas pirmajā uznācienā.

Otro kārtu pārliecinoši sasniedza abas Igaunijas vadošās tenisistes. Ar sesto numuru izliktā Aneta Kontaveita (7.) ar 6-2, 6-3 apspēlēja čehieti Katrīnu Siņakovu (49.), bet 36 gadus vecā Kaja Kanepi (71.) ar 6-4, 6-3 pieveica Angeliku Kerberi (17.) no Vācijas.

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko (27.) naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika trijos setos ar 4-6, 6-2, 6-4 uzveica amerikānieti Elisoni Rīski (57.), sasniedzot trešo kārtu. 

Par nākamās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 130 WTA punktus un 221 000 ASV dolāru (194 500 eiro) lielu naudas prēmiju.

Ostapenko trešajā kārtā tiksies ar čehieti Barboru Krejčīkovu (WTA 4.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi