Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arī Ostapenko netiek tālāk par US Open trešo kārtu

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko sestdien ASV atklātā čempionāta trešās kārtas mačā piedzīvoja zaudējumu un tāpat kā Anastasija Sevastova apstājās US Open trešajā kārtā.

Ostapenko (WTA 77.) trešās kārtas spēlē ar rezultātu 3-6, 5-7 piekāpās amerikānietei Kristijai Anai (WTA 141.), kura "US Open" spēlē ar rīkotāju īpašo ielūgumu.

Latvijas tenisistei jau pirmajā geimā bija iespēja realizēt divas breikbumbas, tomēr pretiniece tās spēja nosargāt. Līdz pat ceturtā geima beigām abas tenisistes visai droši un ātri izservēja uzvaras, līdz piektajā Ostapenko atkal ieguva divus breikpunktus, kurus gan vēlreiz neizdevās realizēt. Sestajā geimā ar trešo piegājienu Anai izdevās lauzt Latvijas sportistes servi, panākot 4-2, tomēr Ostapenko brīdi vēlāk atbildēja ar to pašu (3-4).

Atspēlētais breiks gan neko daudz nedeva, jo astotajā geimā Ana vēlreiz lauza Ostapenko servi, panākot 5-3, bet brīdi vēlāk jau izservēja uzvaru setā - 6-3.

Arī otrajā setā Ostapenko nevedās labāk, jo jau pie pirmās serves tika zaudēts geims, bet pēc trešā rezultāts vēstīja 1:2 par labu Anai. Latvijas tenisistes spēli kā ierasts pabojāja nepiespiesto kļūdu skaits, otrā seta trijos geimos veicot piecus tehniskos brāķus. Turpinājumā Ostapenko reizi lauza pretinieces servi, bet servējot pašai, izdevās atspēlēt četras breikbumbas, panākot 3-2. Uzvaras priekus gan pabojāja Anas nepatīkamais savainojums - tenisiste mēģināja priekšlaicīgi pārtraukt slīdēšanu pa gala līniju, bet kreisā kāja neizturējusi spriedzi, nedaudz "ielūza". Spēlētāja nekavējoties pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, bet neilgi pēc tam jau atgriezās kortā.

Pēc saņemtās palīdzības abas tenisistes uzvarēja pie savas serves un rezultāts seta izskaņā jau vēstīja neizšķirtu 5-5. Īsi pirms viss vēstīja par tuvojošos taibreiku, Ana 11.geimā spēja lauzt Ostapenko servi, iegūstot vajadzīgo pārsvaru pirms savas serves. Latvijas tenisiste izšķirošajā geimā panāca neizšķirtu 30:30, tomēr Ana nesalūza un brīdi vēlāk guva uzvaru setā ar rezultātu 7-5.

Ostapenko šis bija labākais sasniegums šīs sezonas Grand Slam turnīros, kā arī pašā US Open. Par dalību trešajā kārtā viņa nopelnīja 130 WTA ranga punktus.

Astotdaļfinālā Ana tiksies ar beļģieti Elīzi Mertensu (WTA 26.) vai vācieti Andreu Petkoviču (WTA 88.).

Abas tenisistes šogad tikās Bogotas WTA International pirmajā kārtā, kurā Ostapenko neizmantoja divas mačbumbas un piekāpās ar rezultātu 6-2, 6-7 (5:7), 5-7.

Iepriekš pirmajā kārtā valsts otrā rakete ar 6-3, 7-6 (9:7) pārspēja serbieti Aleksandru Kruniču (WTA 97.), bet otrajā mačā ar 6-4, 6-3 sīvā cīņā uzveica amerikānieti Elisoni Rīski (WTA 36.).

Ostapenko par iekļūšanu trešajā kārtā nopelnīja 130 WTA reitinga punktus, atkārtojot pērnā gada sniegumu. Divas uzvaras viņai bija arī gadu iepriekš, bet ceturtajā kārtā tā arī nav izdevies iekļūt. Divi panākumi "US Open" ir labākais Ostapenko sniegums šīs sezonas "Grand Slam" turnīros.

Tikmēr Ana pirmajā kārtā negaidīti ar 7-5, 6-2 uzveica krievieti Svetlanu Kuzņecovu, bet otrajā duelī ar 6-2, 6-3 guva virsroku pār vēl vienu Krievijas tenisisti Annu Kaļinskaju (WTA 127.).

27 gadus vecā Ana karjeras laikā izcīnījusi septiņus ITF titulus, bet WTA līmenī viņa nav izcēlusies ar skaļiem panākumiem, savu rekordu rangā sasniedzot pērn janvārī, kad izdevās pacelties uz 105.vietu.

Ostapenko, kuras kontā ir uzvara 2017.gada Francijas atklātajā čempionātā, kā arī vēl viens tituls Seulas turnīrā tajā pašā gadā, šī nav labākā sezona. Viņa līdz šim uzvarējusi 16 no 37 mačiem. Latvijas tenisiste "US Open" turnīrā piedalās piekto reizi, pēdējos divos gados iekļūstot sešpadsmitdaļfinālā.

Tikmēr Ana šosezon izcīnījusi 31 uzvaru un cietusi 20 zaudējumus, taču lielākā daļa panākumu gūta WTA turnīru kvalifikācijās un ITF turnīros. "US Open" viņa spēlē sesto reizi, bet tikai pašā pirmajā un šajā ir tikusi pamatturnīrā.

Jau ziņots, ka Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova apstājās trešajā kārtā, bet kvalifikācijas pirmajās kārtās zaudējumus cieta Diāna Marcinkēviča un Ernests Gulbis.

Sevastova un Ostapenko šajā turnīrā piedalās arī dubultspēļu sacensībās.

 

Top komentāri

Tas viņai ir neparasti
T
labs sasniegums:)))
Līdzjutējs
L
Zvēri! Meitene prasa ķemmi, bet šie nedod! Saka, ka runājusi par suņa sievu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi