Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atpakaļ spēļu karuselī

Pasaules tūres sezonu Sevastova atklās Emirātos, Ostapenko un Gulbis tēmē uz Melburnu.

Ierastajā ritmā šogad centīsies atgriezties pasaules vadošie tenisisti, kuriem tradicionālo sacensību un reitinga sistēmu pagājušajā gadā krietni satricināja Covid19 pandēmija. Pasaules tūres dalībniekiem joprojām jārēķinās ar ievērojamiem ceļošanas un sacensību režīma ierobežojumiem, tomēr turnīru kalendārs sastādīts tuvu ierastajam. Lai gan gada pirmajās nedēļās sacensību skaits ir mazāks, arī šīs sezonas sākumā visi ceļi ved uz Austrāliju, kur februārī paredzēts pirmais Grand Slam.

Pasaules tūres sezonu no Latvijas elites tenisistu trio Apvienotajos Arābu Emirātos atklās Anastasija Sevastova (54. rangā). Abū Dabī WTA turnīram pieteikušās četras no pasaules ranga desmit labākajām tenisistēm, kas sezonas sākumā ir atzīstams rādītājs. Liepājniecei pirmajā kārtā jāspēlē pret Spānijas tenisisti Paulu Badosu (87.), kura pagājušajā sezonā Parīzes Grand Slam pārspēja Aļonu Ostapenko (44.), taču Sevastova pati pret šo ASV izaugušo spānieti vēl nav spēlējusi.

Pēcāk Pasaules tūres kalendārā ieplānota vairāku nedēļu pauze, pēc kuras abas Latvijas elites tenisistes pieteikušās Melburnas WTA dubultturnīram, kas sāksies 31. janvārī un lielākajai daļai vadošo spēlētāju būs pēdējā pārbaude pirms februārī turpat paredzētā sezonas pirmā Grand Slam turnīra Austrālijas atklātā čempionāta. Zīmīgi, ka sacensību rīkotāji ir parūpējušies par papildu drošības pasākumiem spēlētāju ceļā uz Melburnu, jo janvāra vidū tiks rīkoti vairāki sportistiem un viņu pārstāvjiem paredzēti līgumreisi. Piemēram, Aļona Ostapenko uz Austrāliju plāno doties no Dubaijas.

Līdz tam Latvijas vadošā tenisiste sezonai gatavojās Rīgā, kur trīs nedēļas darbojās zviedru speciālista Tomasa Hegšteta uzraudzībā. Sadarbība ar viņu iecerēta vismaz līdz Melburnā paredzēto turnīru beigām. Pēc Austrālijas Grand Slam vadošajām spēlētājām plānoti starti Dohā un Dubaijā, kā arī pirmās sacensības ASV. Visticamāk, Ostapenko un Sevastovu redzēsim arī Latvijas valstsvienības sastāvā aprīlī, kad Billijas Džīnas Kingas kausa (iepriekš zināms kā Federāciju kauss) izcīņas playoff kārtā Lielupes kortos tiks uzņemta Indija.

Ostapenko paudusi apņēmību piedalīties arī Tokijas olimpiskajā turnīrā, kas paredzēts jūlijā starp Vimbldonas un ASV Grand Slam turnīriem. 

Tikmēr Latvijas vīriešu tenisa komandas līderi Ernests Gulbis (185.) un Kārlis Ozoliņš (1073.) sezonai kopā gatavojās Tenerifē Gintera Bresnika vadībā. 18 gadu vecais Ozoliņš atstājis akadēmiju Vācijā, kļuvis par austriešu trenera audzēkni un jau sācis sezonu ITF sērijā, kas ir līmeni zemāka par Pasaules tūri. Sākotnēji Ozoliņam bijusi plānota dalība sacensībās Tunisijā, tomēr Covid-19 radīto apstākļu dēļ nācies "pārmesties" uz Majorkas M15 sērijas turnīru. Tā pirmajā kārtā latvietis ar 6-4, 6-3 pieveica Artūru Reimonu (589.) no Francijas.

Kamēr Latvijas elites tenisistēm pozīcija rangā vismaz sezonas sākumā ļauj bez lielām raizēm piekļūt teju visām nozīmīgākajām Pasaules tūres sacensībām, bijusī pasaules 10. rakete Ernests Gulbis (185.) rangā noslīdējis uz neparocīgo otro simtu, no kā šobrīd ir sarežģīti pretendēt uz dalību Pasaules tūres turnīru kvalifikācijā. Viņam trešdien paredzēts doties uz Dohu, kur nākamnedēļ sāksies Austrālijas Grand Slam kvalifikācija. Tieši pirms gada Gulbis sasniedza savu līdz šim labāko rezultātu Melburnā – iekļuva trešajā kārtā.

Teniss. 2021. gada pieturpunkti*

  • 6.I Pasaules tūres sezonas sākums Abū Dabī, Delreibīčā un Antaljā
  • 8.II Austrālijas Grand Slam
  • 5.–7.III vai 17.–19.IX Deivisa kausa II Pasaules grupa: Turcija – Latvija
  • 16.–17.IV Billijas Džīnas Kingas kausa play-off kārta: Latvija – Indija
  • 23.V Parīzes Grand Slam
  • 28.VI Vimbldonas Grand Slam
  • 24.VII Tokijas olimpiskais turnīrs
  • 30.VIII ASV Grand Slam
  • 14.XI Pasaules tūres noslēgums

*turnīru norises laiki var mainīties

Latvijas vadošie tenisisti sezonas sākumā

Kungi: Ernests Gulbis (32 gadi, 185. rangā), Mārtiņš Podžus (26 gadi, 434. rangā), Kārlis Ozoliņš (18 gadu, 1073. rangā)

Dāmas: Aļona Ostapenko (23 gadi, 44. rangā), Anastasija Sevastova (30 gadu, 54. rangā), Diāna Marcinkēviča (28 gadi, 266. rangā), Daniela Vismane (20 gadu, 498. rangā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi