Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Austrietis Tīms fantastiski atspēlējas un iegūst pirmo Grand Slam titulu

Austrijas pirmā rakete Dominiks Tīms svētdien Ņujorkā US Open turnīra finālā atspēlēja divu setu deficītu un izcīnīja karjeras pirmo Grand Slam trofeju.

Ranga trešā rakete un ar otro numuru izsētais Tīms finālā ar 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 (8:6) uzvarēja vācieti Aleksandru Zverevu (ATP 7.), kuram bija piešķirts piektais numurs.

Šī atklātajā ērā bija pirmā reize, kad kādam tenisistam US Open finālā izdevies atspēlēties, kad pirmajos divos setos ciesta neveiksme. Tāpat šī bija pirmā reize turnīra vēsturē, kad uzvarētājs noskaidrojās taibreikā.

Pēc diviem visai pārliecinoši zaudētiem setiem, Tīms spēles turpinājumā krietni uzlaboja sniegumu. Trešajā setā viņš izšķirošo breiku panāca desmitajā geimā, bet nākamajā setā Tīms pretiniekam servi atņēma astotajā geimā. 

Noslēdzošajā setā abi tenisisti trīs reizes atņēma pretiniekam servi, kā rezultātā nācās aizvadīt taibreiku. Tīms sākotnēji nonāca iedzinējos ar 1:2, bet vēlāk jau izvirzījās vadībā -5:3. Brīdi vēlāk Tīmam jau bija iespēja servēt par uzvaru mačā, bet Zverevs atgrieza neizšķirtu 6:6. Tie gan vācietim bija pēdējie punkti šajā duelī, jo nākamās divas izspēles uzvarēja Tīms.

"Gribētu, lai šodien varētu kronēt divus uzvarētājus," pēc panākuma teica Tīms. "Domāju, ka abi bijām to pelnījuši."

"Nedomāju, ka šī bija man pēdējā iespēja. Patiesi ticu, ka kādu dienu būšu "Grand Slam" čempions," pēc neveiksmes, valdot asaras, teica Zverevs.

Zverevs šajā duelī izpildīja 15 netveramas serves, kamēr Tīms atbildēja ar divām. Tikmēr dubultkļūdu ailītē labāks bija Tīms (8/15).

Iepriekš Tīms Grand Slam turnīru finālos bija spēlējis trīs reizes, bet visās cieta neveiksmi. Šogad viņš sasniedza Australian Open finālu, bet iepriekšējos divos gados spēlēja arī Francijas atklātā čempionātā finālā.

Tāpat šogad pirmo reizi kopš 2016.gada US Open trofeja nonākusi kāda cita tenisista rokās, nevis pie viena no "varenā trio" - Novaka Džokoviča, Rafaela Nadala vai Rodžera Federera. 2016.gadā US Open uzvaru svinēja šveicietis Stens Vavrinka, bet divus gadus iepriekš - horvāts Marins Čiličs.

Nadals un Federers turnīrā nepiedalījās, taču Džokovičs astotdaļfinālā par nesportisku rīcību tika diskvalificēts. Serbs pirmā seta galotnē bumbiņu raidīja līnijtiesnesei pa kaklu.

Par uzvaru turnīrā Tīms nopelnīja trīs miljonus ASV dolāru (aptuveni 2,53 miljonus eiro).

Savukārt Zverevs kļuva par pirmo vācieti kopš 2003.gada Rainera Šutlera paveiktā Austrālijas atklātajā čempionātā, kurš sasniedzis Grand Slam finālu.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

Jau ziņots, ka dāmu vienspēlēs par čempioni šogad tika kronēta japāniete Naomi Osaka, kurai tā bija jau trešā Grand Slam trofeja karjerā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi