Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bukmeikeri sagaida Sevastovas un Ostapenko panākumus Austrālijā

20. janvārī sāksies viens no tenisa sezonas svarīgākajiem turnīriem Australian Open, kas šoreiz Melburnā tiek sagaidīts ar plašiem ugunsgrēkiem visā valstī. Sieviešu turnīrā Latviju pārstāvēs Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko, un augstu tiek vērtēta iespēja, ka vismaz viena no viņām parūpēsies par Latvijas pārstāvniecību turnīra trešajā vai pat ceturtajā kārtā.

Anastasija Sevastova iepriekšējo sezonu pavadīja ATP ranga labāko divdesmitniekā, bet uz Australian Open ieradīsies kā pasaules ranga 32. vietas īpašniece. Sezonas pirmais Grand Slam viņai līdz šim bijis otrs veiksmīgākais, atpaliekot tikai no US Open, kur Sevastova tikusi pie ļoti augstiem panākumiem.

Austrālijā Sevastova pārvarējusi pirmo kārtu jau četras reizes pēc kārtas un pagājušajā gadā aizcīnījās līdz pat ceturtajai kārtai. Jāatgādina, ka tieši Austrālijā Sevastova guva savas karjeras pirmās puses lielāko panākumu, 2011. gadā tiekot līdz ceturtajai kārtai. Arī šoreiz Sevastovai ir visas iespējas tikt pie labiem rezultātiem, jo pirmajā kārtā viņa tiksies ar Horvātijā dzimušu, bet Austrāliju pārstāvošo Ailu Tomļanoviču, kurai šī turnīra bilance ir pieticīga (2-5).

Sevastovas uzvaru pirmajā kārtā sporta totalizatora Betsafe bukmeikeri novērtējuši ar koeficientu 1.77, izliekot viņu kā nelielu favorīti. Tikai kā „nelielu”, jo šī gada pirmajās divās spēlēs Sevastova tomēr zaudēja. Ja Sevastovai izdosies piekto reizi pēc kārtas pārvarēt Australian Open pirmo kārtu, viņu var sagaidīt tikšanās ar Garbinji Mugurusu vai pēc tam trešajā kārtā ar Eļinu Svitoļinu, kas pasaules rangā izsēta ar piekto numuru. Iespēja, ka Sevastova sasniegs ceturto kārtu, novērtēta ar koeficientu 8.00.

Aļona Ostapenko tikmēr savu pretinieci pirmajā kārtā uzzinās tikai kvalifikācijas turnīra beigās, jo spēkosies ar vienu no tā uzvarētājām. Ostapenko izlaida sezonas pirmos divus turnīrus, jo pēkšņi nomira viņas tēvs un sportiste devās atpakaļ uz Latviju.

Australian Open Aļonai ir neveiksmīgākais Grand Slam turnīrs – šeit viņa guvusi tikai četras uzvaras, kamēr visos pārējos trīs Grand Slam viņai ir vismaz septiņas uzvaras. Pirms gada Ostapenko Austrālijā apstājās jau pirmajā kārtā. Šogad viņai izlozes dēļ ir parocīgas iespējas kāpt augstāk, taču pirmās kārtas spēle būs jāaizvada bez iepriekšējas spēļu prakses. Bukmeikeri Ostapenko apstāšanos pirmajā kārtā vērtē ar koeficientu 2.00, bet iespējamo tikšanu ceturtajā kārtā vērtē ar mazākām iespējai nekā Sevastovai.

Betsafe tenisa prognozes liecina, ka Latvijas līdzjutējiem Austrālijas turnīrā būs, kam sekot. Iespēja, ka vismaz viena Latvijas tenisiste aizkļūs līdz trešajai kārtai, saņēmusi koeficientu 1.47, kamēr Sevastovas vai Ostapenko spēlēšana ceturtajā kārtā novērtēta ar koeficientu 2.25, kas nozīmē, ka šāda iespējamība ir pavisam reāla.

Australian Open pamatturnīrā spēlēs arī Ernests Gulbis, kurš izcīnījās cauri kvalifikācijas turnīram, uzvarot visās trīs spēlēs. Viņam Austrālijā nav izdevies pārvarēt pirmo kārtu kopš 2014. gada, turklāt vēl ne reizi nav izdevies tikt līdz trešajai kārtai. Tas ir vienīgais Grand Slam turnīrs, kurā Gulbis to vēl nav paveicis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi