Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

Būs bīstama ikvienai

Ostapenko atspēlējas un ar uzvaru sāk Parīzes Grand Slam.

Emociju karuseļa pirmajā pagriezienā ar pieredzes palīdzību gana stabili noturējās Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko (11. rangā), kura Francijas atklāto čempionātu (French Open) sāka ar atspēlēšanos abos setos un 6-4, 7-5 uzvaru pār rumānieti Žaklīnu Kristianu (67.). Prestižā turnīra otrajā kārtā rīdziniecei jāspēlē pret Klāru Tausoni (71.) no Dānijas. 

Parīzes Grand Slam Latvijas tenisistei allaž būs īpašs – 2017. gadā, tikko sasniegusi 20 gadu vecumu, viņa sensacionāli tajā triumfēja. Lai gan pēc tam pārējie trīs Grand Slam bijuši veiksmīgāki, atgriešanās Rolāna Garosa kortos Ostapenko joprojām saistās ar lielām cerībām. Devīto reizi startējot pamatturnīrā, viņa tajā izlikta ar devīto numuru un, kamēr vien būs turnīrā, tiks uzskatīta starp favorītēm uz titulu. "Strādāju pie tā, lai būtu stabilāka, lai kortā varētu parādīt savu spēli. Nenāku ar domu, ka jāizcīna vēl viens Grand Slam, bet jānospēlē tik labi, cik vien varu. Ja spēlēšu labi, domāju, ka varu būt bīstama spēlētāja," noskaņojumu turnīra ieskaņā korta intervijā raksturoja mūsu sportiste. Skaidrs, ka viņai savs favorītes statuss būs jāpierāda ik spēlē, sākot jau no pirmajām kārtām.

Arī pret līdz šim tik augsta līmeņa tenisistes neuzvarējušo Kristianu abu setu sākumā Latvijas tenisistei bija divu punktu deficīts. Arī šoreiz neiztika bez raksturīgajiem agresīvajiem izteikumiem savas komandas virzienā. "Vairs negribu spēlēt!" treneriem otrā seta gaitā paziņoja Ostapenko. Tomēr arī šoreiz sportiste prata lauzt sev nelabvēlīgo cīņas gaitu. Tostarp īpaši veiksmīgs bija pirmajā setā apstrīdētais tiesneša lēmums, jo pēc bumbiņas nospieduma pārbaudīšanas Ostapenko ieguva trīs breikbumbas, ar kuru palīdzību pavērsa spēles gaitu savā labā.  

Skaidrs, ka arī turpinājumā tenisiste sev un Latvijas tenisa līdzjutējiem sagādās ne mazumu emociju un, cerams, prieka brīžu. Otrajā kārtā jāspēlē pret Dānijas pirmo raketi Klāru Tausoni, kura ar 6-2, 6-3 pieveica Vācijas līderi Tatjanu Mariju (65.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi