Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Deviņi zaudējumi neliedz Gulbim pakāpties ATP rangā

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis jaunākajā ATP rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par divām vietām un ieņem 76.pozīciju.

Visu turnīru ietvaros Gulbim pašlaik iekrājusies jau deviņu zaudējumu sērija. Aizvadītajā nedēļā viņš divas reizes piekāpās slovākam Martinam Kližanam - Minhenes "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmajā kārtā un Madrides ATP "Masters 1000" kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Šī gada sākumā Gulbis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajās Punes "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās, kas viņam no ranga pirmā simta beigām ļāva pakāpties uz 83.pozīciju, bet pēdējā laikā ar panākumiem viņš nav izcēlies.

Tikmēr Latvijas otrā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš pakāpies par četrām vietām un pakāpies uz 653.pozīciju. Šobrīd latvieša kontā ir tikai viens punkts, tomēr tas viņam rangā ļaus atrasties vēl nepilnu gadu, jo to viņš ieguva martā.

Savukārt ranga pirmajā desmitniekā notikušas pāris izmaiņas.

Rudenī pēc divu gadu pārtraukuma planētas pirmās raketes godā atgriezās serbs Novaks Džokovičs, kurš turklāt pēc gūtās uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā ir vēl vairāk nostiprinājies līderpozīcijā. Otrais joprojām ir Serbijas pārstāvim finālā zaudējušais spānis Rafaels Nadals, kamēr uz trešo vietu pakāpusies šveiciešu leģenda Rodžers Federers, kurš uz ceturto vietu atbīdījis Vācijas tenisistu Aleksandru Zverevu. Piektais ir austrietis Dominiks Tīms, sesto vietu ieņem Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas, kam joprojām seko japānis Kei Nišikori.

Tikmēr astotais ir argentīnietis Huans Martins del Potro, bet desmitnieka beigās notikusi viena rokāde - uz devīto vietu pakāpies talantīgais grieķis Stefans Cicips, aiz kura tagad seko ASV tenisists Džons Isners.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka svētdien Ešturīlas "ATP World Tour 250" turnīrā uzvarēja Cicips, bet Minhenes 250 punktu turnīrā uzvaru izcīnīja čīliešu tenisists Kristians Garins, kurš par 14 vietām pakāpies uz 33.pozīciju.

Gulbis pirms nedēļas atgriezās dubultspēļu rangā, kur pašlaik atrodas 339.vietā, bet brāļi Jānis un Mārtiņš Podži ieņem attiecīgi 730. un 748.pozīciju. Visiem trīs latviešiem ir divu pozīciju kāpumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi