Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Džokovičs ar uzvaru sāk ASV atklāto čempionātu

Pasaules ranga līderis serbs Novāks Džokovičs ASV atklātās meistarsacīkstes tenisā sācis ar pārliecinošu uzvaru, kamēr šveicietim Rodžeram Federeram pirmajā mačā nācās aizvadīt kortā četrus setus, vēsta ziņu aģentūra DPA.

Pašreizējais ASV atklāto meistarsacīkšu čempions Džokovičs bez neviena breikpunkta dāvāšanas pretiniekam ar 6-4, 6-1, 6-4 pārspēja pasaules 76.raketi spāni Roberto Karvaljesu Baenu.

Serbu tenisistam pagaidām ir 16 Grand Slam turnīru trofejas, un viņš pamazām tuvojas Federera rekordam. Spāņu sportists nebija ievērojams šķērslis ceļā uz vēl vienu titulu, kaut gan pirmais sets noritēja sīvā cīņā.

"Tas prasīja kādu laiku, lai ieskrietos, bet vēlāk es savas iespējas izmantoju," teica uzvarētājs, kuram nākamajā kārtā jātiekas ar argentīnieti Huanu Ignasio Landero. "Ir lieliski šeit atgriezties. Esmu diezgan apmierināts ar savu sniegumu."

Tikmēr rekordists uzvarēto Grand Slam turnīru jomā vienspēlē Federers, kurš šādus priekus izbaudījis 20 reizes, spēja svinēt panākumu pirmajā cīņā par spīti 57 nepiespiestajām kļūdām. Turnīra trešā numura rēķinā arī 62 uzvarētas izspēles, ar 4-6, 6-1, 6-2, 6-4 pieveicot Indijas tenisistu Sumitu Nagalu, kurš pamatturnīrā iekļuva pēc kvalifikācijas sacensību barjeras pārvarēšanas.

38 gadus vecā Šveices tenisa leģenda neizmantoja 2-0 vadību pirmajā setā pret skaitļu izteiksmē nekaitīgo pasaules ranga 190.numuru Nagalu. Tomēr vairāk prieka Federers pretiniekam nedāvāja, un pēc četru breikpunktu saglābšanas pēdējā punkta izspēlē pasaules ranga trešā rakete spēli pabeidza ar netveramu servi. Otrajā kārtā šveicietis tiksies ar Bosnijas un Hercegovinas pārstāvi Damiru Džumhuru.

"Pirmais sets bija grūts. Gribu uzteikt pretinieku par teicamu spēli setā. Pēc tam izdevās atspēlēties, un beigās jau demonstrēju labu tenisu. Tādā situācijā jau iepriekš esmu bijis neskaitāmas reizes," Federers spēli komentēja bez liekām emocijām.

Tāpat nākamajā kārtā iekļuva Federera tautietis sacensību 2016.gada uzvarētājs Stens Vavrinka, krievs Daniils Medvedevs un japānis Kei Nišikori vīriešu turnīrā un bijušās ASV atklāto meistarsacīkšu finālistes čehiete Karolīna Pliškova un amerikāniete Medisona Kīsa, kā arī Francijas čempionāta uzvarētāja Ešlija Bārtija sieviešu vienspēlē

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi