Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Džokovičs ceturto reizi karjerā kļūst par Vimbldonas čempionu

Serbu tenisists Novaks Džokovičs svētdien ceturto reizi karjerā tika kronēts par prestižā Vimbldonas čempionāta uzvarētāju, pie viena izcīnot arī savu 13.Grand Slam trofeju.

Vimbldonas čempionāta finālā pašlaik 31 gadu vecais Džokovičs, būdams izlikts tikai ar 12.numuru, ar 6-2, 6-2, 7-6 (7:3) pārliecinoši uzvarēja Dienvidāfrikas Republikas tenisistu Kevinu Andersonu.

Džokovičam šis ir pirmais "Grand Slam" tituls kopš 2016.gada, kad viņš uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā. Pēc tam gan sekoja traumas un fiziskās formas bedre.

"Man bijuši šaubu pilni brīži. Nezināju, vai spēšu atgriezties šajā līmenī," pēc panākuma Vimbldonā teica Džokovičs. "Nav labākas vietas, kur veikt atgriešanos lielajā tenisā, šī ir ļoti īpaša vieta."

Pasaules 21.rakete Džokovičs ir pasaules rangā viszemāk esošais tenisists kopš 2001.gada, kurš spējis uzvarēt Vimbldonas čempionātā. Uzvara šajā turnīrā viņam pirmdien ļaus atgriezties ranga pirmajā desmitniekā.

Augstāk pasaules rangā uzlēks arī astotajā vietā esošais Andersons, kurš pirmdien sasniegs jaunu karjeras rekordu, paceldamies uz piekto pozīciju.

Iepriekš serbs Vimbldonā bija uzvarējis arī 2011., 2014. un 2015.gadā, bet ar 13 "Grand Slam" tituliem viņš šajā sarakstā ieņem ceturto vietu, kamēr līderim Rodžeram Federeram no Šveices ir 20 šāda veida trofejas.

Savukārt 17 tituli ir spānim Rafaelam Nadalam, kamēr ar 14 seko amerikānis Pīts Samprass.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka dāmu turnīrā sestdien uzvaru guva Vācijas tenisiste Angelika Kerbere, kura finālā 6-3, 6-3 pārspēja titulēto amerikānieti Serēnu Viljamsu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi