Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Džokovičs: Pirmo reizi daudzos gados jūtos tā, ka nav savainojuma

Serbu tenisists Novaks Džokovičs pirms savas plānotās atgriešanās Maiami Masters turnīrā atzinis, ka pirmo reizi "daudzu gadu" laikā var spēlēt nejūtot sāpes.

Bijušajai pasaules pirmajai raketei pagājušajā gadā elkoņa trauma spieda izstāties Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfinālā un neļāva spēlēt vēl pēc tam sešus mēnešus. Atgriežoties laukumā šāgada Austrālijas atklātajā čempionātā, viņš izmantoja citādāku servēšanu un aizkļuva līdz turnīra ceturtajai kārtai, bet pagājušajā nedēļā zaudējums Indianvelsas Masters turnīra otrajā kārtā viesa šaubas, vai 30 gadus vecais sportists kādreiz vēl spēs uzvarēt kādā Grand Slam turnīrā, kuros viņš izcīnījis 12 titulus.

Tomēr serbu zvaigzne noskaņots septīto reizi uzvarēt turnīrā Kībiskeinā, kas būtu jauns šī turnīra rekords. Džokovičs licis noprast, ka viņu vairāk nenomoka savainojumi, un viņš var atgūt sportisko formu, kādā bija pirms nepilniem diviem gadiem, kad tam piederēja visu četru Grand Slam turnīru uzvarētāja gods.

"Faktiski tikai pēdējās divas dienas esmu sācis spēlēt neizjūtot sāpes. Tas mani uzmundrina, jo viss pārējais bija saistīts ar sāpēm," sacīja Džokovičs.

"Pēc ilga, ilga laika dažas pēdējās dienas bija tādas, lai es domātu tikai par spēli, nevis par lietām, kas nomāca – sāpēs vai nē," uzsvēra Džokovičs. "Pirmo reizi daudzos gados jūtos, tā, ka nav savainojuma."

Džokovičs neslēpa, ka fiziskās problēmas ietekmējušas viņu psiholoģiski.

"Esmu rūpīgi iepazinis sevi. Pēdējos sešus, septiņus gadus esmu spēlējis ļoti sekmīgi un esmu ļoti pateicīgs, ka izdevies tikt pāri pēdējām problēmām. Protams, apstākļi bijuši dažādi, esmu sastapies ar situācijām, kādās agrāk nebiju nokļuvis. Šobrīd vēl neesmu sava labākajā formā. Katra diena man ir atgriešanās process," bilda tenisists.

Maiami Masters turnīrā Džokovičs pirmajā kārtā ir brīvs, bet otrajā kārtā piektdien viņam būs jāspēlē ar Mišu Zverevu no Vācijas vai Benuā Pēru no Francijas.

Šosezon Džokovičs piecos mačos ir izcīnījis trīs uzvaras.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi