Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Džokovičs varēs aizstāvēt pērn izcīnīto Vimbldonas čempionāta titulu

Vimbldonas tenisa čempionātā dalībniekiem nebūs nepieciešami Covid-19 vakcinācijas sertifikāti, sniedzot iespēju pasaules pirmajai raketei serbam Novakam Džokovičam aizstāvēt savu pērn izcīnīto vienspēļu titulu.

Džokovičs, kurš atsakās vakcinēties pret Covid-19, šosezon ir piedalījies vien trīs turnīros, jo Covid-19 ierobežojumu dēļ nevar spēlēt vairākās valstīs. 

Ņemot vērā, ka daudzas valstis pašlaik atvieglo ar Covid-19 izplatību saistītos ierobežojumus un atceļ arī vakcinācijas sertifikātu nepieciešamību, paredzams, ka serbs varēs piedalīties lielākajā daļā turnīru, taču viņš joprojām nevar iebraukt ASV.

"Kā jau zināms, Apvienotās Karalistes ierobežojumos nav iekļauta obligātā vakcinācija iebraucot valstī, tāpēc šogad, ja vairāk nekas netiek mainīts, nebūs nekādu īpašu ierobežojumu sacensību dalībniekiem," teica galvenā turnīra izpilddirektore Selija Boltone.

Pagājušajā gadā ierobežojumi iekļāva arī samazinātu skatītāju skaitu un dažādus ierobežojumus spēlētājiem, taču šogad visi pērn ieviestie noteikumi tiks atcelti.

"Plānojam atgriezties pie normāla čempionāta, tāpēc neplānojam saglabāt nekādus Covid-19 ierobežojumus," piebilda Boltone. "Tas nozīme, ka spēlētāji paši varēs izvēlēties naktsmītnes, kā arī turnīra laikā varēs būt pilnas tribīnes."

Pērn Džokovičs Vimbldonas turnīra finālā pārspēja Itālijas tenisistu Mateo Beretīni un kļuva par seškārtēju turnīra uzvarētāju.

Vimbldonas čempionāts, kas šogad norisināsies no 27.jūnija līdz 10.jūlijam, ir pirmais "Grand Slam" turnīrs, kurā Krievijas karadarbības Ukrainā dēļ tiks liegta dalība Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem.

Vimbldonas turnīra rīkotāji atsevišķu valstu sportistiem iepriekš liedza spēlēt pēc Otrā pasaules kara, kad sacensībās nevarēja piedalīties Vācijas, Japānas un vēl vairāku valstu tenisisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi