Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Džokovičs viegli iesoļo Vimbldonas turnīra trešajā kārtā

Pasaules pirmā rakete Novāks Džokovičs trešdien ar pārliecinošu uzvaru kvalificējās prestižā Vimbldonas turnīra trešajai kārtai.

Pasaules pirmā rakete serbs Džokovičs otrajā kārtā ar 6-3, 6-2, 6-2 droši pieveica amerikānieti Denisu Kudlu, kurš pasaules rangā ieņem 111.vietu. Serbijas tenisistam šis jau ir 11 gads pēc kārtas, kad viņš spējis sasniegt Vimbldonas turnīra trešo kārtu.

Jau pirmajā setā Džokovičs ātri vien apliecināja savu dominanci un panāca graujošo 5-0, tomēr amerikānis spēja reabilitēties, panākot 5-3, kas gan nebija pietiekoši, lai atturētu Serbijas zvaigzni no panākuma setā. Īsti veiksmīgāks amerikānim nebija arī otrais sets, kurā Džokovičs panāca 4-1, bet vēlāk arī izservēja setu. Nedaudz līdzīgāka cīņa bija trešā seta sākumā, tomēr pasaules pirmā rakete nobreikoja pretinieku pirmajā un septītajā geimā, bet jau nākamajā Džokovičs svinēja uzvaru visā mačā.

Tikmēr pasaules ranga 13.numurs Daniils Medvedevs no Krievijas, kurš turnīrā izsēts ar 11.numuru, ar 6-7 (6:8), 6-1, 6-4, 6-4 uzveica austrālieti Alekseju Popirinu, kurš ATP rangā atrodas 101.vietā. Medvedevs trešajā kārtā tiksies ar Beļģijas tenisistu Dāvidu Gofēnu (ATP 23.), kurš turnīrā izsēts ar 21.numuru.

Gofēns otrās kārtas mačā ar 6-2, 6-4, 6-3 pārspēja francūzieti Žeremī Šardī (ATP 81.).

Tāpat otro kārtu pārvarēja arī Kevins Andersons (ATP 8.) no Dienvidāfrikas Republikas, kurš turnīrā izsēts ar ceturto numuru, bet otrās kārtas mačā viņš ar 6-4, 6-7 (5:7), 6-1, 6-4 uzvarēja serbu Janko Tipsareviču (ATP 288.).

Citā mačā negaidītu zaudējumu piedzīvoja šveicietis Stens Vavrinka (ATP 19.), kuram turnīrā bija piešķirts 22.numurs. Šveices sportists negaidīti ar 5-7, 6-3, 6-4, 4-6, 6-8 piekāpās amerikānim Railijam Opelkam, kurš ATP rangā ieņem vien 63.pozīciju.

Savukārt dāmu turnīrā ātru uzvaru guva ar astoto numuru izliktā ukrainiete Jeļina Svitoļina (WTA 8.), kura pie rezultāta 5-6, 6-5 automātiski nokļuva nākamajā kārtā, jo viņas pretiniece Margarita Gasparjana (WTA 62.) no Krievijas izstājās mača otrajā setā traumas dēļ.

Citā spēlē pasaules 24.rakete horvātiete Petra Martiča, kura ar šādu pašu numuru arī izlikta turnīrā ar 3-6, 6-3, 6-4 pieveica Anastasiju Potāpovu (WTA 71.) no Krievijas.

Prestižā turnīra trešajā kārtā spēlēs arī Igaunijas pirmā rakete un turnīrā ar 20.numuru izsētā Anete Kontaveita (WTA 20.), kura ar 7-5, 6-1 uzvarēja Heteri Vatsoni (WTA 122.) no Lielbritānijas.

Tikmēr čehiete Karolīna Pliškova (WTA 3.), kurai sacensībās piešķirts trešais numurs, ar 6-0, 6-4 guva drošu panākumu pār Moniku Puigu (WTA 52.) no Puertoriko.

Par aizraujošu cīņu trešajā kārtā parūpēsies arī pasaules ranga un Vimbldonas septītā rakete Simona Halepa no Rumānijas, kura 6-3, 4-6, 6-2 pārspēja savu tautieti Mihaelu Buzarnesku (WTA 53.).

Tāpat uzvaru svinēja arī Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacki, kura ir ranga un arī turnīra 14.numurs. Vozņacki ar 7-6 (7:5), 6-3 uzveica jauno Krievijas sportisti Veroniku Kudermetovu (WTA 59.).

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Anastasija Sevastova (WTA 12.) šī turnīra pirmajā kārtā uzvarēja amerikānieti Kristiju Ānu, kura ir planētas 190.rakete, bet otrajā mačā viņa piekāpās amerikānietei Danielai Kolinsai (WTA 34.).

Tikmēr Vimbldonas čempionāta pirmajos mačos pirmdien zaudējumus piedzīvoja Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis. Tiesa, Ostapenko vēl iecerējusi piedalīties dubultspēlēs.

Vimbldonā tiek aizvadīts sezonas trešais no četriem "Grand Slam" turnīriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi