Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Gadu nasta Ņujorkā sāk nospiest pat tenisa leģendas

"Jābūt ātram un jaunam. Es tāds vairs neesmu," ar skumjām pēc izstāšanās no ASV atklātā tenisa čempionāta secināja izcilais spāņu tenisists Rafaels Nadals, kurš sezonas pēdējo Grand Slam Ņujorkā pabeidza astotdaļfinālā ar 4-6, 6-4, 4-6, 3-6 zaudējumu mājiniekam Frensisam Tiafo. Līdzīga atziņa varētu nodarbināt arī ASV tenisistes Serēnas Viljamsas prātu pēc zaudējuma Ajlai Tomļanovičai. Iespējams, tas bija leģendārās amerikānietes pēdējais mačs profesionāles karjerā.

36 gadus vecais Nadals Ņujorkā startēja sešpadsmito reizi karjerā, turklāt iepriekšējā no tām spānim bija ļoti veiksmīga – viņš 2019. gadā šajā Grand Slam triumfēja ceturto reizi. Nākamās divas sezonas gan viņam nācās šo turnīru izlaist, taču atgūt zaudēto titulu šoruden neizdevās. 

"Man neizdevās viņu atspiest atpakaļ. Teniss ir pozīciju spēle, kurā jābūt ļoti ātram un jaunam. Es tāds vairs neesmu," par sevi duci gadu jaunākā Tiafo pārākumu atzina Nadals.

Vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu jeb labāko astoņnieku sasniedza tikai divi no astoņiem visaugstāk izliktajiem tenisistiem – uzlēcošā Spānijas tenisa zvaigzne Karloss Alkarass un norvēģis Kaspers Rūds. 

Tikai nedaudz labāk klājies dāmu turnīra favorītēm. Cīņu par titulu turpina ranga līdere poliete Iga Švjonteka un vēl četras no pirmo astoņu numuru ieguvējām. Par lielākajiem pārsteigumiem parūpējusies jau minētā Tomļanoviča, kura Grand Slam ceturtdaļfinālu sasniegusi tikai trešo reizi vairāk nekā divpadsmit gadu ilgajā karjerā.

Jau pirmajā vienspēļu kārtā izkritusī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku cerības nepiepildīja arī dubultspēlē, kur astotdaļfinālā ar 4-6, 2-6 zaudēja Francijas duetam Karolīnei Garsijai un Kristīnai Mladenovičai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi