Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Gulbim uzvarot Ivanovu, Merks Cup vērtējumā Latvija izvirzās vadībā

Tenisa centrā Tondi ceturtdien Igaunijas - Latvijas tenisa izlašu turnīra Merks Cup otrā sacensību diena turpinājās ar Ernesta Gulbja panākumu pār Vladimiru Ivanovu, rezultātam mačsacīkstē topot 5-4 Latvijas labā.

Ceturtdienas sacensību ceturtajā spēlē Latvijas tenisa izlases līderis Ernests Gulbis (ATP 162.) apspēlēja Vladimiru Ivanovu (ATP 738.) ar 7-6 (8:6), 3-6, 10:7.

Pirmais sets aizritēja ar servētāju pārsvaru, nonākot līdz taibreikam. Arī tajā ritēja līdzīga cīņa. Uzvaru ar 8:6, atspēlējot setbumbu, izcīnīja Latvijas tenisists.

Otro setu ar netveramu servi savā labā pabeidza Ivanovs - 6-3, un nācās spēlēt trešo setu - taibreiku.

Jau pirmajā izspēlē minibreiku ieguva Ivanovs, pēc brīža panākot 3:0 savā labā. Gulbis guva četrus punktus pēc kārtas, bet pēc līdzīgas seta vidusdaļas spēli noslēdza ar netveramu servi un skaistu izspēli - 10:7.

Rezultāts valstu cīņā kļuva 5-4 Latvijas labā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmajā ceturtdienas spēlē abu valstu sieviešu otro rakešu cīņā Sevastova (WTA 43.) piekāpās Kanepi (WTA 99.) ar 6-7 (1:7), 6-2, 5:10, Kārlis Ozoliņš (ATP 1333., ITF Jun. 6.) uzvarēja Jirgenu Zopu (ATP 540.) ar 7-6 (7:4), 6-7 (5:7), 10:8, bet sieviešu dubultspēlē Aļona Ostapenko ar Anastasiju Sevastovu piekāpās Kaijai Kanepi un Anetei Kontaveitai ar 6-4, 5-7, 7:10.

Sacensību otrajā dienā ceturtdien paredzētas sešas spēles - četras vienspēles un divas dubultspēles.

Vēl atlikusi abu valstu pirmo rakešu tikšanās sievietēm, spēlējot Aļonai Ostapenko (WTA 41.) un Anetei Kontaveitai (WTA 22.), kā arī jauktā dubultspēle, kuras dalībnieki pagaidām nav zināmi.

Jau ziņots, ka pirmās dienas pirmajā mačā pasaules vienspēļu ranga 1333.rakete Ozoliņš pārliecinoši uzvarēja Ivanovu, kurš pasaules rangā ieņem 738.vietu, ar 6-1, 6-3.

Otrajā spēlē Anastasija Sevastova, kura pasaules rangā ir 43.vietā, ar 1-6, 2-6 zaudēja Igaunijas pirmajai raketei Anetei Kontaveitai (WTA 22.).

Pasaules dubultspēļu ranga 454.numurs Gulbis un Ozoliņš, kurš nav iekļauts dubultspēļu rangā, trešajā mačā ar 7-6 (7:1), 6-4 pārspēja igauņus Ivanovu (ATP 522.) un Zopu (ATP 1419.).

Pēc mača svinīgās atklāšanas ceremonijas Latvijas pirmā rakete Ostapenko (WTA 41.) ceturtajā spēlē ar 3-6, 4-6 zaudēja Kanepi (WTA 99.).

Pasaules ranga 162.rakete Gulbis pieveica Zopu (ATP 540.) ar 6-3, 6-4.

Pēc pirmās dienas rezultāts bija 3-2 Latvijas labā.

Turnīrā kopā paredzētas 11 spēles - astoņas vienspēles un trīs dubultspēles, no kurām viena būs jauktā dubultspēle. Trešdien aizvadītas piecas spēles, bet ceturtdien būs seši dueļi, no kuriem pēdējais būs jauktā dubultspēle.

Latvijas izlases sastāvā turnīrā ir Aļona Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un Kārlis Ozoliņš (ATP 1133., ITF Jun. 6.). Tieši šī četrotne šogad bija Latvijas izlases kodolā Federāciju kausa un Deivisa kausa spēlēs.

Igauniju pārstāv ziemeļu kaimiņu spēcīgākās raketes Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaija Kanepi (WTA 99.), Jirgens Zops (ATP 540.) un Vladimirs Ivanovs (ATP. 738.).

Profesionālā tenisa sezona atsāksies augustā, bet līdz tam tenisisti piedalās dažādos paraugturnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi