Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbis jau otro nedēļu pakāpjas par vietu ATP rangā

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis jau otro nedēļu pēc kārtas ATP rangā spējis pakāpties par vienu vietu, tikmēr pirmajā desmitniekā notikušas pavisam nelielas izmaiņas.

Vadošais Latvijas tenisists Gulbis atjaunotajā rangā pakāpies par vienu pozīciju un šobrīd atrodas 129.vietā.

Latvietis šonedēļ uzsāks dalību Meksikas pilsētā Loskabosā notiekošajā ATP World Tour 250 sērijas turnīrā, kur pirmajā kārtā viņam būs jāspēkojas ar kvalifikācijas uzvarētāju. Tikmēr aizvadītajā nedēļā Gulbis Gštādes ATP World Tour 250 sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 5-7, 5-7 piekāpās Jirži Veselijam no Čehijas, kas viņam bija jau trešais zaudējums savstarpējās tikšanās reizēs.

Tikmēr otrā Latvijas rakete Mārtiņš Podžus rangā pakāpies par vietu un ieņem dalītu 667.vietu. Latvietis pēdējā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres sacensībās Austrijas pilsētā Velsā netika tālāk par otro kārtu.

Savukārt pirmais desmitnieks no aizvadītās nedēļas palicis teju nemainīgs, jo vietām atkal apmainījušies devītās un desmitās pozīcijas ieguvēji. Pagājušās nedēļas karjeras rekordu sasniegušais krievs Daniils Medevedevs atjaunotajā rangā zaudējis vienu vietu un pašlaik atrodas desmitajā pozīcijā, kamēr viņam pa priekšu aizgājis itālis Fabio Fonjīni. Zīmīgi, ka abi tenisisti šādu rokādi ATP rangā veica arī pirms nedēļas, kad Medevedevs ierindojās devītajā, bet itālis desmitajā vietā. Tiesa, abiem sportistiem ir vienāds punktu skaits - 2625 - savukārt Fonjīni šonedēļ jāaizstāv 250 ATP ranga punkti, kamēr Krievijas sportists var brīvi uzelpot.

Fonjīni Loskabosas sacensībās, kurās startēs arī Gulbis, izlikts ar pirmo numuru.

Ierasti pirmais ATP rangā ir serbs Džokovičs (12 415), kurš par nedaudz vairāk nekā 4400 punktiem apsteidz Spānijas tenisistu Rafaelu Nadalu (7945). Trešais ir šveicietis Rodžers Federers (7460), bet Austrijas sportists Dominiks Tīms (4595) no labāko trijnieka aizvien atpaliek par nepilniem 3000 punktiem. Piektais ir vācietis Aleksandrs Zverevs (4415), labāko sešinieku noslēdz Stefanos Cicipas no Grieķijas (4045), bet septītais ir japānis Kei Nišikori (4040), kamēr Karens Kačanovs no Krievijas (2890) ir astotais.

Tikmēr aizvadītajā nedēļā par Hamburgas ATP World Tour 500 sērijas turnīra uzvarētāju jau otro gadu pēc kārtas tika kronēts gruzīns Nikolozs Basilašvili (ATP 81.), kurš finālā ar 7-5, 4-6, 6-3 pieveica krievu Andreju Rubļevu (ATP 49.). Gruzīnam šī bija trešā trofeja karjerā.

ASV Atlantā notikušajās ATP World Tour 250 sacensībās par uzvarētāju kļuva austrālietis Alekss de Minaurs (ATP 25.), kurš finālā ar 6-3, 7-6 (7:2) uzvarēja amerikāni Teiloru Fritsu, izcīnot savu otro karjeras titulu. Savukārt par Gštādes turnīra divkārtējo čempionu kļuva spānis Alberts Ramos Vinolas (ATP 69.), kurš ar 6-3, 6-2 pārspēja Sedriku Marselu Stebi no Vācijas (ATP 257.). Vācietim šis bija pirmais ATP fināls karjerā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi