Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gulbis Monpeljē ATP World Tour 250 turnīra otrajā kārtā piekāpjas Albotam

Latvijas vīru tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis ceturtdien Monpeljē "ATP World Tour 250" otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-7 (5:7), 6-4 , 4-6 piekāpās Moldovas tenisistam Radu Albotam.

Gulbis ATP rangā ieņem 83.vietu, bet Albots ir 90.pozīcijā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnījis 20 ATP ranga punktus.

Gulbis šajā mačā zaudēja savu pirmo servi, bet septītajā geimā ar breiku viņš revanšējās. Turpinājumā viņš pie savas serves nonāca iedzinējos ar 0:40, bet ar vairākiem "eisiem" atspēlēja trīs breikbumbas un nosargāja savu servi. Nākamo geimu viņš zaudēja "tīri", bet turpinājumā desmitajā geimā atspēlēja vienu setbumbu un vēlreiz neļāva Albotam atņemt viņa servi.

Arī 12.geimā Gulbis, servējot, nonāca iedzinējos ar 0:40 un atspēlēja trīs breikbumbas, kas viņam varēja atnest zaudējumu setā. Turpinājumā latvietis atspēlēja vēl divas setbumbas un panāca taibreiku. Tajā Gulbis piespieda pretinieku kļūdīties, Moldovas tenisistam triecot raketi pret zemi, bet nākamajā izspēlē Latvijas pirmā rakete panāca jau 3:1. Tiesa, Gulbja neveiksme servē ļāva Albotam izlīdzināt rezultātu, bet vēlāk latvietis nonāca iedzinējos ar 4:6 un taibreikā zaudēja ar 5:7.

Otrā seta sākumā tenisistiem bija piespiedu pauze, jo arēnā nodzisa elektrība, kas gan ātri tika atjaunota. Seta pirmajos deviņos geimos uzvarēja servētāji, bet desmitajā Gulbis pie pretinieka serves panāca 40:15 un realizēja setbumbu, nokārtodams 6-4.

Trešo setu Gulbis iesāka ar zaudētu servi un tāds pats liktenis viņu varēja piemeklēt septītajā geimā, kurā gan Albota breikbumba tika atspēlēta. Desmitajā geimā, Albotam servējot par uzvaru mačā, pretinieks panāca 40:15 un tika pie divām mačbumbām, realizējot pirmo no tām un atnesot Gulbim zaudējumu ar 4-6.

Tāpat kā pirmajā kārtā, arī otrajā Gulbis izpildīja 14 "eisus" jeb netveramās serves. Viņa kontā bija arī septiņas dubultkļūdas.

Jau ziņots, ka Gulbis otrdien pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 7-6 (7:5) uzvarēja poli Hubertu Hurkaču, kurš reitingā ir 73.pozīcijā, savukārt Albots trešdien ar 6-4, 6-3 guva virsroku pār planētas 32.raketi Filipu Kolšreiberu no Vācijas.

Gulbim un Albotam šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - 30 gadus vecais Gulbis cieta neveiksmi pirmajā kārtā. Tiesa, no turnīra viņš izstājās veselības problēmu dēļ, lai gan pirmo setu pret slaveno šveicieti Stanu Vavrinku bija uzvarējis.

Gulbim "Australian Open" jau vēsturiski nav bijis veiksmīgs, jo tikai divreiz viņš spējis pārvarēt pirmo kārtu. Šī gada sākumā latvietis aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam Indijā notikušajās Punes "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās.

Tāpat arī Albots sezonu sāka Punē, kur apstājās pirmajā kārtā, bet "Australian Open" viņš beidza pēc otrās kārtas cīņas. Pērn Mecā 29 gadus vecais tenisists pirmo reizi karjerā sasniedza ATP turnīru pusfinālu.

Gulbis turnīrā Monpeljē startēja arī pirms trim gadiem, kad apstājās otrajā kārtā, bet Albots ir šo sacensību debitants.

Ceturtdaļfinālā Albots tiksies ar planētas 17.raketi Liku Puju no Francijas vai kiprieti Markosu Bagdati, kurš ATP rangā ir 128.pozīcijā.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi