Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Gulbis nepārvar Delribīčas ATP World Tour 250 sērijas turnīra pirmo kārtu

Latvijas tenisists Ernests Gulbis otrdien Delribīčas ATP World Tour 250 turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 7-6 (7:5), 4-6, 6-7 (4:7) piekāpās amerikānim Reilijam Opelkam.

Gulbis ATP rangā ieņem 224.vietu, bet viņa pretinieks atrodams 54.pozīcijā. 

Par dalību pirmajā kārtā Gulbis nesaņēma ATP ranga punktus, bet 12 punkti viņam tika par iekļūšanu pamatturnīrā.

Gulbis otrdien izpildīja 13 "eisus", bet Opelkam bija pat 20 netveramās serves. Latvietis pieļāva septiņas dubultkļūdas, kamēr pretiniekam tāda bija tikai viena.

Pirms tam  Gulbis Delribīčā pārvarēja divas atlases kārtas. Pirmajā kārtā latvietis ar 6-2, 6-4 apspēlēja Kolumbijas sportistu Danielu Elahi Galanu, kurš tobrīd ATP rangā atradās 144.vietā un kuram kvalifikācijas turnīrā bija piešķirts piektais numurs. Otrajā kārtā Gulbis ar 6-2, 6-0 sagrāva austrālieti Bernardu Tomiču, kurš rangā bija pozīciju zemāk par Gulbi.

Gulbis šo sezonu iesāka samērā labi, jo Numea "Challenger" turnīrā pa seniem laikiem izdevās izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet trešo kārtu jeb astotdaļfinālu tenisists nepārvarēja. Nākamās sacensības Gulbim sekoja Austrālijā, kur "Grand Slam" turnīra kvalifikācijā izdevās izcīnīt trīs uzvaras, bet pamatturnīrā viņš apstājās trešajā kārtā, piekāpjoties tobrīd ranga desmitajam numuram Gaēlam Monfisam no Francijas.

Iepriekšējā turnīra kvalifikācija Gulbim beidzās jau pēc pirmās spēles, Indijā piedzīvojot neveiksmi Punes "ATP World Tour 250" sacensībās. 

Gulbis ir divkārtējs šo sacensību uz cietā seguma uzvarētājs 2010.gadā, izcīnot savu pirmo uzvaru ATP turnīros, un 2013.gadā.

2010.gadā tenisists ar 6-2, 6-3 sagrāva horvātu Ivo Karloviču. bet 2013.gada finālā viņš ar 7-6 (7:3), 6-3 pārspēja francūzi Eduāru Rožē-Vaselinu.

Tikmēr amerikānis Reilijs Opelka piedalās jau ceturtajās sacensības šosezon. Tomēr īpaši veiksmīgas viņam tās nav bijušas, nopelnot bilanci 2-3. Adelaidas "International" turnīrā un Austrālijas atklātajā čempionātā viņš zaudēja jau pirmajā kārtā.

Aizvadītajā nedēļā Ņujorkas "ATP World Tour 250" turnīra pirmajā kārtā amerikānis bija brīvs, bet pēc uzvaras pār japāni Jošihito Nišioku (ATP 64.) Opelka ceturtdaļfinālā zaudēja taivānietim Dzjasoņam Dzjunam (ATP 131.) un nespēja aizstāvēt savu 2019.gadā iegūto titulu. Tas amerikānim ir vienīgais tituls ATP sacensībās.

Savstarpējās spēlēs abi tenisisti bija tikušies divreiz. Gan Bordo turnīra pusfinālā 2018.gadā ar 6-3, 7-6 (9:7), gan pagājušā gada "ATP Masters 1000" sērijas turnīra Romā kvalifikācijas sacensību pirmajā kārtā ar 7-6 (8:6), 6-3 pārāks bijis amerikānis. Abi turnīri notika uz māla seguma, bet Delribīčā ir cietais segums.

Pagājušajā gadā Latvijas tenisists turnīrā nepiedalījās, bet Opelka pēc panākuma sešpadsmitdaļfinālā pār tautieti Teniju Sandgrenu (ATP 79.) ar 6-4, 6-0, vēlāk astotdaļfinālā ar 4-6, 4-6 piekāpās argentīnietim Huanam Martinam del Potro.

Sacensības Delribīčā norisināsies līdz svētdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi