Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbis pēc karjeras beigām vēlas attīstīt Latvijā tenisa akadēmiju

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pēc profesionāla tenisista karjeras beigām vēlas attīstīt Latvijā tenisa akadēmiju, pēc nedēļas nogalē notikušā Deivisa kausa mača pauda Gulbis.

Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidents Gulbis nedēļas nogalē "Arēnā Rīga" aizvadīja karjeras pēdējos mačus Latvijas izlasē, valstsvienībai Deivisa kausa "play-off" duelī ar 2-3 zaudējot Izraēlai.

Pēc aizvadītā turnīra Gulbis vēlās ne tikai atpūsties, bet arī izmantot laiku lietderīgi, kamēr vēl būs Latvijā, lai vairāk pievērstos tieši LTS prezidenta amatam.

"Pagaidām mums nav sanācis veltīt pietiekoši daudz laika dažādām fundamentālām LTS lietām. Visas sarunas ar [LTS ģenerālsekretāru] Jāni Mellupu pēdējo divu nedēļu laikā bija par šo pasākumu," stāstīja Gulbis. "Tāpēc tagad es gribu nedaudz atpūsties, bet pēc tam vēlos sasaukt sapulci, lai izskatītu visus būtiskos jautājumus. Šis turnīrs bija kā skaists skatlogs, taču jābūt kaut kam arī aiz šī skatloga. Kas tāds, kas paliktu nākamajos gados."

Gulbis uzsvēra, ka galvenokārt vēlās ieguldīt darbu LTS, lai izveidotu sistēmu, kas varētu palīdzēt arī nākamajam prezidentam, kurš amatu ieņems pēc viņa.

"Nedomāju, ka būšu mūžīgais prezidents, bet gribās kaut ko uzsākt, lai nākamajiem būtu vieglāk, lai būtu kaut kāda sistēma. Domāju, ka sporta cilvēki, vadot kādu federāciju, var iedot specifisku pienesumu, ko nevar izdarīt neviens cits cilvēks. Es to uztveru ļoti nopietni un vēlos to ļoti arī paveikt," izcēla sportists.

Gulbis neslēpa, ka Deivisa kausa dueļa organizēšana "Arēnā Rīga" nav bijis viegls darbs un tas prasījis lielas pūles, tāpēc tagad ir jūtams atvieglojums.

"Interesantas sajūtas pēc lieliem turnīriem, jo ir tāda tukšuma sajūta," stāstīja Gulbis. "Galvenais, ka stress ir pagājis, jo varu teikt, ka katru otro dienu bija kādi lielāki vai mazāki ugunsgrēki, kurus dzēst. Pirmo reizi organizējām lielāku pasākumu. Uzņēmāmies diezgan lielu risku taisīt šo maču "Arēnā Rīgā", jo tikpat labi varējām to organizēt Lielupē vai Liepājā. Manuprāt, mums izdevās lieliski tenisa svētki, kā to gribējām."

Gulbis gan nenoliedza, ka nākotnē varētu tomēr izskatīt iespēju vēlreiz palīdzēt valstsvienībai, ja spēs saglabāt pietiekoši labu sportisko formu.

"Varbūt, bet dotajā brīdī viennozīmīgi nē," savu nostāju uz atgriešanos Latvijas izlasē pauda Gulbis. "Ja pēc gada vai diviem nebūšu uzēdis vēl septiņus kilogramus, tad būšu formā, lai dotos kortā. Man šādi lēmumi nav emocionāli, jo es saprotu, ja vēlos nospēlēt daudz maz labā līmenī, tas prasa sagatavošanos. Pat, lai būtu tādā formā kā tagad, prasa sagatavošanos vairāku mēnešu garumā."

Kā vienu no svarīgākajiem darbiem LTS prezidenta amatā Gulbis izcēla sistēmas izveidi un tenisa vides sakārtošanu.

"Ir bijusi palīdzība atsevišķiem spēlētājiem, bet ne sistemātisks atbalsts. Jaunajiem tenisistiem ir jāpalīdz ar padomiem, treniņu procesu, pareiziem cilvēkiem - tā ir lieta, kur varu dot savu pienesumu. Es un mani vecāki tam visam gājuši cauri. Gribētu izveidot vienotāku treneru kvalifikācijas celšanu, tas nebūs ātrs process. Tas ir fundamentāls darbs, kas prasīs daudzus gadus," skaidroja Gulbis.

Profesionālajā tenisā uzkrātā pieredze un iegūtie sakari var dot devumu jauno tenisistu attīstībā, uzskata Gulbis.

"Ticu ikdienas darbam un, kad beigšu savas sporta gaitas, gribu attīstīt akadēmiju Latvijā. Tā būtu atvērta daudziem treneriem un sadarbotos ar starptautiski atzītiem speciālistiem. Lai talantīgiem tenisistiem vienmēr būtu pie kā vērsties. Manuprāt, savienība varētu būt kā palīgs, konsultants. Šī bāze ar palīgiem ir jānostiprina ar augstāk kvalificētiem treneriem, vietējiem un ārvalstu," stāstīja Gulbis.

34 gadus vecais Gulbis LTS prezidenta amatā tika ievēlēts septembrī.

Gulbis karjeras laikā izcīnījis sešus ATP titulus, pēdējos no tiem 2014.gadā Nicā un Marseļā. Tajā pat gadā viņš sasniedza Francijas atklātā čempionāta pusfinālu un ATP rangā iekļuva pirmajā desmitniekā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi