Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbis pirms dueļa pret Ēģipti: vienspēlēs pats esmu favorīts

Vienspēlēs šonedēļ gaidāmajā Deivisa kausa duelī ar Ēģipti Ernests Gulbis ir favorīts, bet par dubultspēlēm šobrīd ir grūti spriest, jo nav zināms, kas tajās spēlēs, otrdien Latvijas vīriešu tenisa izlases preses konferencē teica Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Gulbis.

Piektdien un sestdien tenisa centrā Lielupe tiks aizvadītas Deivisa kausa Pasaules otrās grupas "play-off" spēles, kurās Latvijas izlase spēkosies ar Ēģiptes tenisistiem.

Latvijas vīriešu tenisa izlases sastāvā Deivisa kausa Pasaules otrās grupas "play-off" duelī ir Ernests Gulbis, Mārtiņš Podžus, Roberts Štrombahs, Kārlis Ozoliņš un Artūrs Lazdiņš.

Preses konferencē pirms spēles, atbildot uz žurnālistu jautājumiem par Ēģiptes izlases favorītu statusu, Gulbis attrauca, ka viņš nepiekrīt šim viedoklim. "Vienspēlēs pats esmu favorīts. Par dubultspēlēm nezinu, jo vēl nav zināms, kāds būs sastāvs gan mums, gan ēģiptiešiem. Turklāt dubultspēles ilgāku laiku neesmu spēlējis."

Latvijas izlases kapteiņa godu saglabājis Deniss Pavlovs, kurš pastāstīja, ka visi spēlētāji jūtas labi un treniņi norit jau kopš pagājušās nedēļas. Tikai šonedēļ gan pievienojās Gulbis un Ozoliņš, jo viņi aizvadīja veiksmīgus turnīrus, kuros spēlēt beidza vien nedēļas nogalē. Abi atzīmēja, ka daudzie mači aizvadītajā nedēļā nāks par labu, sniedzot gan spēļu praksi, gan pārliecību par saviem spēkiem.

"Visi ir gatavi cīnīties un uzvarēt. Deivisa kauss vienmēr ir svarīgs notikums, uz kuru spēlētāji brauc ar prieku," par noskaņojumu komandā saka Pavlovs. "Ēģiptei zinām sastāvu. Plāns cīņai ir, bet par to laikam šobrīd skaļi nevajadzētu runāt. Labāk par pretiniekiem varēs pastāstīt Gulbis, kurš ir spēlējis ar viņu pirmo numuru, un Ozoliņš, kurš ir trenējies kopā ar Ēģiptes otro numuru. Pašam ir ļoti patīkami atgriezties Lielupē. Es arī gribētu vēl nospēlē kādu maču, bet tagad jau ir par vēlu."

"Ļoti slikti atceros pagātnes mačus, bet zinu, ka Jaunkaledonijā ar viņu spēlēju," par ēģiptiešiem piebilda Gulbis. "Viņi ir labi un stabili spēlētāji. Pats esmu priecīgs spēlēt Latvijā, jo kādu laiku neesmu to darījis. Pēdējoreiz šeit spēles aizvadīju pret Ukrainu Deivisa kausā Liepājā." 

"Pazīstu tikai Ēģiptes otro numuru, jo daudz trenējāmies kopā Vācijā. Domāju, ka viņi ir labi spēlētāji, un mums būs labi jāspēlē, lai vinnētu," ar savu pieredzi par pretiniekiem padalījās komandas jaunpienācējs Ozoliņš. "Spēlēt Latvijas izlasē Deivisa kausā vienmēr ir bijis viens no maniem sapņiem un mērķiem. Ceru, ka sanāks arī uzspēlēt, bet, ja arī nē, ļoti lepojos, ka esmu izlasē."

Savukārt nu jau stabila izlases vērtība Mārtiņš Podžus priecājās redzēt komandā gan Latvijas spēcīgāko tenisistu Gulbi, gan labu jaunās maiņas spēlētāju. "Jāizvairās no muļķīgām kļūdām. Ceru, ka ar to šajā sastāvā pietiks uzvarai. Prognozēt gan neko nevar."

Štrombahs, kurš debitēja jau iepriekšējā gadā spēlē Atēnās, solīja darīt visu iespējamo, lai uzvarētu, bet Lazdiņš akcentēja godu aizstāvēt Latvijas karoga krāsas.

Lielupes kortus par labiem atzina arī Gulbis, kurš tikai šonedēļ tajos aizvadīja pirmos treniņus: "Man nedaudz par lēnu. Pietiekami mīksti amatieriem un bērniem, bet tas netraucēs rādīt labu sniegumu."

Jau ziņots, ka Latvijas pirmā rakete Gulbis aizvadītajā nedēļā spēlēja Po Challenger sērijas turnīrā, kurā izcīnīja sešas uzvaras pēc kārtas un piekto reizi karjerā virs galvas cēla Challenger raudzes trofeju. Lieliskais sniegums turnīrā viņam deva 100 ranga punktus, ATP rangā pakāpjoties par 59 vietām un ieņemot 161.pozīciju. 

Podžus ir 438.pozīcijā, Štrombahs ieņem 668.vietu, Lazdiņš ir dalītā 1507.pozīcijā, bet Austrālijas atklātā čempionāta junioru turnīra pusfinālists Ozoliņš reitingā nav atrodams.

Teicamu nedēļu aizvadīja arī Ozoliņš, kurš Slovākijā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Trnavas M15 turnīra finālā ar 4-6, 4-6 piekāpās ukrainim Danilo Kaļeņičenko, kurš turnīrā bija izlikts ar ceturto numuru un reitingā ieņēma 501.vietu.

Ēģiptiešiem reitingā visaugstāk ir Mohameds Safvats, kurš ieņem 132.vietu, Karims Muhameds Mamuns ir 391.pozīcijā, Šerifs Sabrī atrodams 1749.vietā, bet Amrs Elsajeds Abdu Ahmeds Mohameds rangā nav atrodams. Ēģiptes izlases kapteinis būs Mostafa Naims-Dalams. 

Latvieši ar Ēģiptes izlasi pēdējo reizi cīnījās 2012.gadā. Pēc jaunā Deivisa kausa izspēles formāta Latvijas valstsvienība šobrīd atrodas Pasaules otrajā grupā un uzvaras gadījumā septembrī cīnīsies izslēgšanas spēlēs par iekļūšanu pirmajā grupā.

Pēdējo reizi Deivisa kausa spēles Latvijā tika aizvadītas 2017.gadā, kad Jelgavā tika atzīts Norvēģijas tenisa izlases pārākums. Pret nākamo pretinieci Ēģipti Latvijas izlasei jau vienreiz ir izdevies izcīnīt panākumu - 2012.gadā Latvijas izlases līderis Ernests Gulbis kaldināja uzvaru pār Ēģiptes tenisistiem.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu tenisa izlase septembrī aizvadīja spēles Deivisa kausa Eiropas trešajā grupā, kas norisinājās Grieķijas galvaspilsētā Atēnās. Latvijas valstvienībai izdevās pārliecinoši ar rezultātu 3:0 uzvarēt Ziemeļmaķedonijas un Melnkalnes izlasi, taču vēlāk tika atzīts Igaunijas un Grieķijas izlases pārākums. Šajās spēlēs Latvijas izlasi pārstāvēja brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus, Artūrs Lazdiņš un debitants Roberts Štrombahs, savukārt pie kapteiņa stūres bija Deniss Pavlovs.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada, pašlaik atrodas Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi