Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gulbis un Ostapenko aizvada Australian Open otrās kārtas spēles

Latvijas tenisisti Ernests Gulbis un Aļona Ostapenko ceturtdien aizvadīs Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas spēles.

Gulbis plkst.2 pēc Latvijas laika 19.kortā mēros spēkus ar slovēni Aljažu Bedeni.

Gulbis ATP rangā ieņem 256.vietu, bet Bedene ir 55.pozīcijā.

Abi tenisisti savā starpā iepriekš tikās 2015.gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā, kurā Gulbis trešajā setā izstājās.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Gulbis ar 7-5, 4-6, 7-6 (7:4), 6-4 uzvarēja kanādieti Fēliks Ožjē-Aljasimu (ATP 22.), kuram Melburnā bija piešķirts 20.numurs. Latvietis pirms tam pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Tikmēr Bedene pirmajā cīņā piecos setos ar 6-4, 6-7 (5:7), 6-7 (5:7), 6-2, 6-4 uzveica austrālieti Džeimsu Dakvortu (ATP 94.).

Latvijas vadošajam tenisistam šis ir jau desmitais Grand Slam turnīrs Austrālijā. Iepriekš vislabāk viņām veicās 2009. un 2014.gadā, kad izdevās aizkļūt līdz otrajai kārtai, bet pārējās reizēs viņš zaudējumu cieta jau pirmajā duelī.

Gulbis šo sezonu iesāka samērā labi, jo Numea Challenger turnīrā pa seniem laikiem izdevās izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas, bet trešo kārtu jeb astotdaļfinālu tenisists nepārvarēja. Nākamās sacensības Gulbim sekoja Austrālijā, kur Grand Slam turnīra kvalifikācijā izdevās izcīnīt trīs uzvaras.

Vadošais valsts tenisists šosezon izcīnījis jau sešas uzvaras, kas ir par vienu mazāk nekā pērn visas sezonas laikā. Gulbis 2019.gada sezonā piedalījās 29 turnīros, bet tikai divos viņš aizvadīja vairāk nekā divus mačus. Visvairāk - četras spēles - Gulbis aizvadīja februārī Roterdamas ATP World Tour 500 turnīrā. Gulbis aizvadītajā sezonā uzvaru izcīnīja septiņos dueļos, kopumā aizvadot 23 mačus.

Tikmēr Bedene sezonas ievadā sasniedza Dohas turnīra ceturtdaļfinālu, bet pēc tam sacensībās Adeiladā zaudēja jau pirmajā kārtā. Bedene nevienā no Grand Slam turnīriem nav ticis tālāk par trešo kārtu, bet Austrālijā viņš pirmo reizi iekļuvis otrajā kārtā.

Trešajā kārtā šī mača uzvarētājs tiksies ar francūzi Gaēlu Monfisu (ATP 10.) vai horvātu Ivo Karloviču (ATP 124.).

Tāpat plkst.2 maču sāks Ostapenko, kura pēc nozīmes otrajā kortā jeb Mārgaretas Kortas vārdā nosauktajā arēnā cīnīsies ar šveicieti Belindu Benčiču.

Ostapenko rangā ieņem 45.vietu, bet viņas pretinieces atrodama septītajā pozīcijā un turnīrā izlikta ar sesto numuru.

Abas tenisistes aizpērn oktobrī tikās Indianvelsas turnīra otrajā kārtā, kurā pārāka ar 6-4, 3-6, 6-1 bija Ostapenko.

Jau ziņots, ka Ostapenko pirmajā kārtā ar 6-1, 6-4 apspēlēja vienu no kvalifikācijas sacensību uzvarētājām Ludmilu Samsonovu no Krievijas (WTA 136.). Tikmēr Benčiča ar 6-3, 7-5 guva virsroku pār slovākieti Annu Karolīnu Šmiedlovu.

Latvijas otrajai raketei sezonas pirmais turnīrs bija paredzēts Oklendā, taču neilgi pirms dalības tajā viņa saņēma sēru vēsti. Mūžībā devās sportistes tēvs, kā rezultātā Ostapenko atsauca dalību no turnīra un uz pāris dienām atgriezās Latvijā.

Ostapenko aizvadītajā gadā vislabāk veicās sezonas nogalē, kad izdevās iekļūt divos finālos, pēdējā no tiem izcīnot trofeju Luksemburgā. Kopumā viņa kortos izgāja 54 reizes, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm.

Šogad Ostapenko Austrālijas atklātajā čempionātā piedalās jau ceturto reizi karjerā. Iepriekšējos divos gados viņa apstājās trešajā kārtā, kas līdz šim arī ir viņas labākais sasniegums.

Tikmēr Benčiča sezonu sāka ar zaudējumu turnīrā Šeņdžeņā, bet pēc tam viņa Adeilaidā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam. Šveiciete karjeras laikā izcīnījusi četrus WTA titulus, bet Grand Slam turnīros labāko rezultātu sasniedza pērn, kad ASV aizkļuva līdz pusfinālam. Austrālijā viņas labākais rezultāts ir 2016.gadā sasniegtā ceturtā kārta.

Cīņā par astotdaļfinālu šīs spēles uzvarētāja tiksies ar Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu (WTA 31.) vai spānieti Saru Sorrivesu Tormo (WTA 91.).

Jau ziņots, ka Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova vienspēlēs nepārvarēja pirmo kārtu.

Abas Latvijas tenisistes ceturtdien uzsāks dubultspēļu turnīrā. Ostapenko spēlēs duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovskis, turnīra sestajam numuram pirmajā kārtā cīnoties ar grieķieti Mariju Sakari un austrālieti Alju Tomļanoviču. Sevastovas pāriniece būs vāciete Tatjana Marija, un viņas pirmajā kārtā cīnīsies ar beļģieti Kirstenu Flipkensu un Teilori Taunsendu.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies līdz 2.februārim. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi