Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbis Ženēvā neatrod pretargumentus pasaules piektajai raketei

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis otrdien Ženēvas ATP World Tour 250 sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar 2-6, 1-6 zaudēja planētas piektajai raketei Aleksandram Zverevam no Vācijas. Gulbis turnīru noslēdzis ar 20 ATP ranga punktiem.

Pirmajos pāris geimos tenisistiem nosargājot savas serves, Gulbis trešajā geimā spraigā cīņā lauza Zvereva servi, tomēr jau uzreiz pēc tam Vācijas pārstāvis atbildēja ar to pašu, turklāt viņš ļāva latvietim uzvarēt tikai vienā izspēlē. Rezultātam kļūstot 2-2, iniciatīva pārgāja 22 gadus vecā Zvereva pusē, turklāt Gulbi sāka piemeklēt problēmas ar pirmo servi. Tas noveda pie četriem zaudētiem geimiem pēc kārtas, no kuriem divos Vācijas sportists lauza sāncenša servi.

Zverevs turpināja iesākto arī otrajā setā, spēlējot pārliecinoši un droši. Viņš uzrēja pirmos trīs geimus, tostarp vienreiz Gulbi nobreikojot. Tādējādi Vācijas tenisists bija uzvarējis jau astoņos geimos pēc kārtas. Ceturtajā seta geimā latvietis gan beidzot nosargāja savu servi un pārtrauca pretinieka sēriju, kā arī vismaz otrajā setā nepalika "sausā", tomēr tik un tā Zverevs guva pārliecinošu panākumu ar 6-1.

Gulbis ATP rangā ieņem 80.vietu, bet Zverevs ir piektajā pozīcijā un turnīrā izlikts ar pirmo numuru.

Abiem tenisistiem šī bija otrā savstarpējā spēle vēsturē. Gulbis ar Zverevu tikās pērn Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā, oponentu uzvarot ar 7-6 (7:2), 4-6, 5-7, 6-3, 6-0.

Jau ziņots, ka Ženēvas turnīra pirmajā kārtā Gulbis ar 6-2, 7-6 (9:7) pārspēja ranga 71.numuru, japāni Jošihito Nišioku, pārtraucot desmit zaudējumu sēriju. Latvietis pie uzvaras nebija ticis kopš 12.februāra.

Tikmēr Zverevs kā turnīra pirmais numurs sacensības sāka vien no otrās kārtas.

Vācijas tenisists aizvada ne īpaši veiksmīgu sezonu. Gada pirmajā turnīrā viņš aizkļuva līdz Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajai kārtai, bet pēc mēneša 22 gadus vecais Zverevs sasniedza Akapulko turnīra finālu.

Zvereva kontā ir desmit ATP tituli. 2017.gadā viņā triumfēja piecos turnīros, no tiem divos ATP "Masters", rangā paceļoties uz savu rekordaugsto trešo vietu. Pērn vācietis ieguva četras trofejas, tajā skaitā uzvarot ATP sezonas fināltunrīrā.

Gulbis šosezon guvis sešas uzvaras un cietis 15 zaudējumus, bet Zvereva kontā ir 16 panākumi un desmit neveiksmes.

Zverevs trešajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā tiksies ar serbu Janko Tipsareviču (ATP 317.) vai bolīvieti Hugo Deljenu (ATP 92.).

Gulbis Ženēvā spēlēja otro reizi, bet debijas reizē 2016.gadā viņš pārvarēja vienu kārtu.

Turnīrs Ženēvā noris uz māla seguma, bet tas ir noslēdzošais pirms sezonas otrajām "Grand Slam" sacensībām - Francijas atklātā čempionāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi