Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Gulbis Ženēvas ATP turnīra pirmajā kārtā uzvar Nišioku

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis svētdien Ženēvas ATP World Tour 250 sērijas turnīra pirmajā kārtā ar 6-2, 7-6 (9:7) pārspēja Jošihito Nišioku, pārtraucot desmit zaudējumu sēriju.

Sportisti atrodas viens otram līdzās ATP rangā, jo Gulbis ir 74.vietā, kamēr japānis ieņem 75.pozīciju.

Par otrās kārtas sasniegšanu Gulbis nopelnījis 20 ATP ranga punktus. Otrajā kārtā viņš tiksies ar sacensību pirmo numuru Aleksandru Zverevu no Vācijas, kurš pasaules rangā atrodams piektajā vietā.

Gulbis maču iesāka ar pārliecinoši zaudētu servi, bet otrajā ar breiku revanšējās. Ceturtajā geimā viņš pie pretinieka serves panāca 40:15, taču turpinājumā neizmantoja četras breikbumbas, japānim saglabājot līdzsvaru spēlē.

Turpinājumā viņš pats atspēlēja vienu breikbumbu, bet nākamajā geimā tomēr lauza pretinieka servi un panāca jau 4-2. Savu servi latvietis realizēja un vēlāk vēlreiz nobreikoja japāni, setā gūdams virsroku ar 6-2.

Otro setu Gulbis iesāka pagalam neveiksmīgi, zaudējot savas pirmās divas serves. Turpinājumā viņš neizmantoja vienu breikbumbu, Nišioka panākot jau 4-0. Piektajā geimā Latvijas pirmā rakete atspēlēja breikbumbu un nosargāja savu servi, turklāt vēlāk arī atņēma pretspēlētājam servi. Tāpat viņš uzvarēja pie nākamās pretinieka serves, pēc 40:0 gan neizmantodams divas breikbumbas.

Devītajā geimā viņš vēlreiz neļāva japānim atņemt servi, uzvarēdams jau piekto geimu pēc kārtas un panākdams 5-4. Tiesa, pretinieks divus punktus atguva, turklāt "tīri" uzvarēja pie Gulbja serves. Latvijas tenisists gan neļāva japānim izservēt uzvaru setā, kurā uzvarētājs tādējādi noskaidrojās taibreikā. Tajā Gulbis atspēlēja vienu setbumbu un ar otro mačbumbu panāca 9:7, pielikdams punktu spēlei un savai neveiksmju joslai.

Gulbis un Nišioka līdz šim savā starpā bija tikušies vienu reizi, kad 2016.gadā Brisbenas ATP turnīra kvalifikācijas otrajā kārtā japānis bija pārāks ar 6-3, 6-4.

Latvijas vadošais vīriešu tenisists piedzīvoja garu neveiksmju joslu, jo viņš ir zaudējis jau desmit mačos pēc kārtas. Gulbis pie uzvaras nebija ticis kopš 12.februāra.

Visos mačos latvietis šosezon guvis sešas uzvaras un cietis 14 zaudējumus. Gulbis Ženēvā spēlē otro reizi, bet debijas reizē 2016.gadā viņš pārvarēja vienu kārtu.

Tikmēr 23 gadus vecais Nišioka pagājušā gada izskaņā guva savu pirmo ATP titulu karjerā, kad viņš triumfēja Ķīnā notikušajā Šeņdžeņas ATP World Tour 250 sērijas turnīrā. Tas viņam šajā līmenī pagaidām bijis arī vienīgais fināls.

Savukārt karjeras rekords pasaules rangā Nišiokam ir 58.vieta, ko viņš sasniedza 2017.gadā. Visu turnīru ietvaros japānis šosezon guvis 12 uzvaras un piedzīvojis 12 zaudējumus.

Turnīrs Ženēvā noris uz māla seguma, bet tas ir noslēdzošais pirms sezonas otrajām Grand Slam sacensībām - Francijas atklātā čempionāta.

precizēts virsraksts un papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi