Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Izredzēto Melburnā nav

Daļai tenisistu pēc ierašanās Austrālijā piemērota karantīna.

Četrās viesnīcas numuriņa sienās tenisa sezonas pirmajam Grand Slam nākas gatavoties vairāk nekā pussimtam pasaules vadošo tenisistu, kuriem piemērota divu nedēļu karantīna pēc ierašanās Austrālijā. Pārējiem, arī Latvijas elites spēlētājām Aļonai Ostapenko un Anastasijai Sevastovai, ierobežotos apstākļos jau bijusi iespēja izmēģināt Melburnas kortus.

Lai mazinātu infekcijas izplatīšanās riskus, sportisti un viņu pārstāvji Austrālijā tika nogādāti ar īpaši noorganizētiem līgumreisiem no vairākiem reģioniem visā pasaulē. Diemžēl drošais plāns līdz galam nenostrādāja, jo trīs lidmašīnās no Abū Dabī kādai no ceļojošajām personām ticis konstatēts Covid19, tāpēc visi to pasažieri nokļuvuši karantīnā – 14 dienu ilgā piespiedu dīkstāvē devušies 72 sportisti, kuri ieradušies no Losandželosas, Abū Dabī un Dohas. Inficēti esot vismaz seši cilvēki, arī viens no tenisistiem. Vēlāk inficēšanās ar vīrusu esot konstatēta vēl vismaz vienam spēlētājam. 

Ar nopietniem ierobežojumiem jāsaskaras arī pārējiem tenisistiem, tostarp Latvijas pirmajai raketei Aļonai Ostapenko, kurai četras dienas nācās pavadīt pašizolācijā viesnīcas numuriņā. "Jau četras dienas sēžu viesnīcā. Kaut kā mēģinu uzturēt sevi formā, jo istabiņu atstāt nedrīkst. Diezgan traki," Ostapenko Latvijas Televīzijas raidījumam Sporta studija atklāja, ka pirmajās dienās nācies iztikt ar atsevišķiem vingrošanas rīkiem savās viesnīcas istabās, bet iepriekš paredzētie treniņi neesot bijuši pieejami. Šīs nedēļas laikā gan sportisti tikuši arī līdz kortiem, tomēr Melburnā esošajiem sportistiem esot krietni stingrāki noteikumi nekā tiem, kuri mitinās Adelaidā. "Uz mums skatās caur palielināmo stiklu – bez šaubām, lai pārliecinātos, ka neviens nepārkāpj noteikumus," sajūtu raksturojusi britu tenisiste Keitija Bultere.

Pasaules ranga līderis Novaks Džokovičs nedēļas sākumā aicinājis Australian Open rīkotājus mazināt ierobežojumus veselajiem sportistiem, tomēr saņēmis stingru atteikumu. "Zinu, ka arī starp spēlētājiem bijusi neapmierinātība ar noteikumiem, taču tie uz viņiem attiecas tieši tāpat kā uz jebkuru citu, turklāt pirms ierašanās viņi zināja par noteikumiem un rēķinājās ar tiem," atgādinājis Viktorijas štata premjerministrs Daniels Endrūss. "Vīruss nešķiro cilvēkus, arī mēs to nedarīsim." 

Jāņem vērā, ka Austrālijas iedzīvotāju vidū valda pretrunīga attieksme pret turnīra norisi, jo aptuveni 1200 ārzemnieku ierašanās valstī ievērojami palielinājusi vīrusa izplatīšanās riskus. Sašutumu sabiedrībā vairojusi arī sportistu ērtā nokļūšana kontinentā, kamēr aptuveni 37 tūkstoši austrāliešu joprojām neveiksmīgi meklē iespējas atgriezties dzimtenē.

Sezonas pirmais Grand Slam Melburnā ierasti noticis janvāra otrajā pusē, tomēr šogad tas tika pārcelts un norisināsies no 8. līdz 15. februārim. Tenisistiem, kuri atrodas 14 dienu karantīnā, būs vien desmit dienu laika, lai sagatavotos turnīram. Savukārt 1. februārī turpat, Melburnā, paredzēti četri paralēli turnīri. Tajos plāno startēt arī Latvijas vadošās tenisistes Ostapenko un Sevastova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi