Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izveidots fonds Covid-19 krīzes skarto tenisistu atbalstam

Pasaules tenisa vadošās organizācijas ir izveidojušas palīdzības fondu vairāk nekā sešu miljonu ASV dolāru (5,3 miljoni eiro) apmērā tenisistiem, kurus vissmagāk skārusi koronavīrusa pandēmija, otrdien paziņoja sporta veida pārvaldes institūcijas.

Fondam, par kura izveidi tika paziņots pagājušajā mēnesī, var ziedot arī, izmantojot izsoles, spēlētāju ziedojumus un virtuālās tenisa spēles.

Kopīgajā paziņojumā Profesionālo tenisistu asociācijas (ATP) tūres un Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) tūres rīkotāji, Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) un četru Grand Slam turnīru - Australian Open, Francijas atklātā tenisa čempionāta, Vimbldonas un US Open - organizatori skaidro, ka Spēlētāju palīdzības programma atbalstīs tos, "kuri saskaras ar nepieredzētiem izaicinājumiem, kas saistīti ar Covid-19 globālo ietekmi".

Tā kā tenisa sezona ir apturēta vismaz līdz 13.jūlijam, kādiem "800 ATP un WTA vienspēļu un dubultspēļu tenisistiem" ir nepieciešams finansiāls atbalsts, teikts turpinājumā. Spēlētāju atbilstību fonda palīdzības saņemšanai nosaka spēlētāja vieta pasaules rangā un iepriekšējie prēmiju naudas apjomi.

Neraugoties uz finansiālajām grūtībām, ar kurām saskaras simtiem spēlētāju, ir tenisisti, kuri atsakās ziedot. Trešais pasaules numurs Dominiks Tīms ir noraidījis ideju par palīdzības fondu, pagājušajā mēnesī sakot, ka nedos naudu zemāka ranga spēlētājiem.

"Man jāsaka pavisam godīgi, ka neviens tenisists necīnīsies par izdzīvošanu, pat tie, kuri ir daudz zemākā ranga pozīcijā," sacīja Tīms, runājot par serba Novaka Džokoviča atsevišķā fonda ideju.

"Neviens no viņiem negrasās badoties... Es drīzāk atdotu naudu cilvēkiem vai organizācijām, kurām tā patiešām ir vajadzīga," pamatoja austrietis.

Vīruss ir nodarījis lielu postu starptautisko sacensību kalendāram. Vimbldonas turnīrs tika atcelts pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara, un French Open ir atlikts līdz septembra beigām.

Amerikas Savienoto Valstu Tenisa asociācija jūnija vidū lems par to, vai Ņujorkā šogad notiks US Open. sacensības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi