Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Jānis Podžus nodrošina atgriešanos ATP rangā

Latvijas tenisists Jānis Podžus otrdien uzvarēja Polijā notiekošā Vislas Futures sērijas turnīra vienspēļu pamatsacensību pirmajā kārtā, nodrošinot atgriešanos ATP rangā.

Pamatturnīra pirmajā kārtā J.Podžus ar 4-6, 6-3 6-3 uzvarēja ar ceturto numuru izlikto poli Maceju Rajsku no Polijas, kurš pasaules rangā atrodas 556.pozīcijā.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu latvietis nopelnījis vienu ATP ranga punktu, kas aiznākamnedēļ viņam ļaus atgriezties pasaules rangā, ko viņš atstāja janvārī.

Nākamajā mačā J.podžus spēkosies ar krievu Maksimu Ratņuku, kurš ir planētas 859.rakete.

J.Podžum šis ir pirmais turnīrs deviņu mēnešu laikā, turklāt pirms pamatsacensībām viņš sekmīgi pārvarēja kvalifikāciju, izcīnot uzvaras visās trīs spēlēs.

Vēlāk otrdien pirmo kārtu aizvadīja arī Jāņa Podžus brālis Mārtiņš. Pasaules ranga 590.vietas īpašnieks, būdams izlikts ar sesto numuru, pirmajā kārtā ar 6-1, 6-2 sagrāva kvalifikāciju pārvarējušo vācieti Robertu Štrombahsu, kurš ATP vienspēļu rangā nav atrodams.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka M.Podžus ar uzvaru sāka arī šī turnīra dubultspēļu sacensības, kur pirmajā kārtā pārī ar amerikāni Patriku Desjeku ar 6-4, 2-6, 10:8 uzvarēja ar otro numuru izliktos poļus Pāvelu Cjašu un Gregoru Panfilu.

Līdz ar to Latvijas un ASV duets sasniedzis ceturtdaļfinālu, bet ranga punkti "Futures" turnīru dubultspēlēs tiek piešķirti vien ar pusfināla sasniegšanu.

Citviet Ugandas "Futures" sērijas turnīra pirmajā kārtā otrdien zaudējumu cieta pasaules ranga 1354.vietas īpašnieks Artūrs Lazdiņš, kurš ar 1-6, 2-6 pārliecinoši piekāpās planētas 1167.raketei Kunalam Anandam no Indijas.

Lazdiņš neveiksmīgi aizvadīja arī šī turnīra dubultspēļu sacensībās, kur pirmajā kārtā pārī ar spāni Hugo Largo ar 6-7 (6:8), 6-7 (3:7) piekāpās turnīra otrajam numuram Antonam Čehovam no Krievijas un Metam Zībergeram no ASV.

Savukārt Ungārijā notiekošā Kapošvāras ITF 15 000 sērijas turnīra vienspēļu pirmo kārtu nav pārvarējusi ranga 1067.vietas īpašniece Irina Ļapustina, kura ar 3-6, 2-6 piekāpās sacensību sestajam numuram Leai Boškovičai no Horvātijas, tādējādi ciešot neveiksmi pret planētas 597.raketi.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka dubultspēļu sacensībās Ļapustina ar ASV pārstāvi Elaiziju Boltoni pirmajā kārtā ar 2-6, 6-4, 9:11 piekāpās ar ceturto numuru izliktajām Karolīnai Berankovai no Čehijas un krievietei Anastasijai Pribilovai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi