Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Juška: Meitenes dubultspēlē parādīja, kur viņas atrodas rangā un kāpēc

Pēc Federāciju kausa izcīņas pirmajā dienā gūtās uzvaras pār Turcijas komandu, Latvijas izlases kapteinis Andis Juška uzslavēja mūsu tenisistes par parādīto sniegumu izšķirošajā dubultspēlē un pauda pārliecību, ka komandas līdere Aļona Ostapenko sacensību turpinājumā spēlēs pārliecinošāk.

"Pēc rezultāta varētu spriest, ka pirmajā spēlē gāja grūti, bet es uzskatu, ka pirmais mačs un pirmā diena – tas allaž ir sarežģīti. Komandu spēlēs var notikt visādi, un labi, ka šoreiz viss beidzās labi. Pārsteigumu nebija," pēc Latvijas uzvaras ar 2:1 pret Turciju Dienai stāstīja Juška. Pirmajā vienspēlē Anastasija Sevastova ar 6-4, 6-3 pieveica Ailu Aksu, bet valstu vadošo spēlētāju duelī Aļona Ostapenko negaidīti ar 2-6, 6-3, 3-6 zaudēja Čaglai Bujukakčajai. "Domāju, ka Aļona veiks savus secinājumus par to, kā šeit jāspēlē. Šeit viss ir mazliet atšķirīgi no ierastā – bumbas ir lēnākas, tās no seguma atlec mazliet vairāk. Viņa pielāgosies," komandas kapteinis ir pārliecināts par savas līderes meistarību.

Juška piekrita Sevastovai, ka viņas spēles sākumu ietekmēja negaidītā pretinieču spēlētāju rokāde, jo nominālā otrā numura vietā Turcijas kapteinis kortā sūtīja trešo spēcīgāko spēlētāju: "Bijām saplānojuši spēli, kāda varētu būt pret viņu otro numuru, tāpēc Nastja spēles sākumā vēl taustījās un nevarēja saprast, kā labāk spēlēt. Jāņem vērā, ka pretiniecei šajā spēlē nebija, ko zaudēt. Labi, ka Nastja vinnēja pirmo setu, bet otrajā varēja jau spēlēt mazliet brīvāk."

Izšķirošajā dubultspēlē Latvijas vadošās tenisistes pirmo reizi karjerā spēlēja kopā un pārliecinoši ar 6-1, 6-1 sakāva Ailu Aksu un Pemru Ozgenu. "Meitenes komandu spēlē parādīja ļoti augstu līmeni. Viņas parādīja, kas viņas ir un kāpēc viņas rangā ir tur, kur viņas ir," Juška norādīja uz Ostapenko sesto un Sevastovas piecpadsmito pozīciju pasaules rangā. "Grūti spriest, kāpēc turki uz dubultspēli neizlika komandas līderi, bet nedomāju, ka ar viņu spēles gaita būtu citādāka."

Tā kā tikai grupas uzvarētājām būs iespēja sestdien sacensties par iespēju piedalīties pārspēlēs par vietu Pasaules grupā, ļoti svarīga būs ceturtdien paredzētā D grupas līderu cīņa pret Poliju. "Viņiem ir gana pieredzējusi un spēcīga tenisiste (Magda – aut.) Linete un dubultspēļu speciāliste (Alīsija) Rosoļska, ar kuru kopā Aļona (Ostapenko) pirms gada uzvarēja Sanktpēterburgas dubultspēļu turnīru. Tā ir nopietna komanda, no kuras jāuzmanās. Jācenšas uzvarēt abās vienspēlēs," galveno uzdevumu izvirzīja kapteinis. Viņš uzsvēra, ka par fiziskajiem spēkiem pēc turnīra pirmās dienas runāt ir pāragri: "Protams, nav viegli spēlēt divus mačus pēc kārtas, bet Aļona parādīja savu līmeni un to, ka viņa to spēj."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi