Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijas tenisa izlase duelim pret Latviju piesaka Pavļučenkovu, Makarovu un Vesņinu

Krievijas sieviešu tenisa izlase Federāciju kausa duelim pret Latviju pieteikusi Anastasiju Pavļučenkovu, Jekaterinu Makarovu, Jeļenu Vesņinu un Natāliju Vihļancevu, vēsta turnīra rīkotāji.

Latvija ar Krieviju duelēsies 21. un 22.aprīlī Hantimansijskā iekštelpu kortā uz māla seguma.

No komandā iekļautajām tenisistēm Pavļučenkova WTA rangā ir 27.pozīcijā, Makarova ieņem 32.vietu, Vesņina ir 43.pozīcijā, bet Vihļanceva atrodama 81.vietā.

Krievijai šajā duelī nepalīdzēs šobrīd valsts pirmā rakete Darja Kasatkina, kura WTA rangā ieņem 14.vietu. Tāpat Krievijas izlasei talkā nedosies pieredzējusī Svetlana Kuzņecova, kura rangā ir 29.pozīcijā, kā arī slavenā Marija Šarpova, kura rangā atrodama 42.vietā.

Krievijas izlases kapteinis būs karjeras laikā trīs ATP titulus izcīnījušais Igors Andrejevs.

Turpretī Latvija cīņā dosies ar valsts vadošajām tenisistēm komandas sastāvā. Latviju Hantimasijskā pārstāvēs planētas piektā rakete Aļona Ostapenko, WTA ranga 15.numurs Anastasija Sevastova, 273.pozīcijā esošā Diāna Marcinkēviča un 793.vietas īpašniece Daniela Vismane.

Latvijas izlases kapteiņa pienākumus pildīs Andis Juška.

Latvijas vadošās tenisistes pēdējā mēneša laikā uzņēmušas lielisku formu, jo Ostapenko marta beigās aizkļuva līdz Maiami WTA Premier turnīra finālam, kamēr Sevastova pagājušajā nedēļā spēlēja Čārlstonnas WTA Premier sacensību pusfinālā.

Pret Pavļučenkovu no Latvijas komandas spēkojusies nav tikai 17 gadus vecā Vismane. Ostapenko savā vienīgajā duelī pret Krievijas pirmo numuru šajā Federāciju kausa posmā izcīnījusi uzvaru, turpretī Sevastova cietusi piecus zaudējumus, bet Marcinkēviča piekāpusies vienu reizi. Savukārt pret Makarovu Ostapenko cietusi vienu zaudējumu, kamēr Sevastova piekāpusies trīs reizes, turklāt abas piedzīvojušas pa neveiksmei šogad aizvadītajos savstarpējos dueļos.

Savukārt pret Vesņinu spēlējusi tikai Ostapenko, kura pretiniecei zaudējusi divas reizes, tajā skaitā arī vienā šogad aizvadītajā mačā. Tikmēr pret 21 gadus veco Vihļancevu Ostapenko izcīnījusi vienu uzvaru, kamēr Marcinkēviča cietusi zaudējumu.

Latvijas izlase, kurai palīdzēja pasaules divdesmitnieka spēlētājas Ostapenko un Sevastova, februāra sākumā pārvarēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīru un kvalificējās "play-off" kārtai par vietu otrajā pasaules grupā.

Izlozē par Latvijas pretinieci kļuva Krievija, kas otrās pasaules grupas cīņā ar 1-4 zaudēja Slovākijai, taču zaudētājas bija tālu no optimālā sastāva.

Jau pirms izlozes bija zināms, ka vieta, kur Latvijas izlase spēlēs, tiks noskaidrota ar papildus loteriju, jo līdz šim tā Federāciju kausā allaž sacentusies neitrālā laukumā. Loterijā veiksme bija Krievijas pusē, kas līdz ar to rīkos šo dueli.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un toreiz jau tajā pat gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau uzsāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Nākamgad abas pasaules grupas atkal tiks apvienotas, bet, lai tajā iekļūtu, Latvijas izlasei jāpārvar "play-off" kārta.

Krievija 2015.gadā spēlēja sacensību finālā, bet, ja tā zaudēs Latvijai, pirmoreiz kopš 1997.gada izkritīs no pasaules grupas. Krievija savā vēsturē Federāciju kausā uzvarējusi četras reizes, visus titulus iegūstot iepriekšējā desmitgadē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi