Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas tenisistes Federāciju kausa duelī piekāpjas Ungārijai

Latvijas tenisistes sestdien Tallinā cieta neveiksmi Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra mačā par 5. līdz 8.vietu pret Ungāriju, sacensības noslēdzot septītajā pozīcijā.

Latvijas dāmas ungārietēm zaudēja abās vienspēlēs, mačā nonākot iedzinējos ar 0-2, savukārt šī dueļa dubultspēle netiks aizvadīta.

Vispirms sestdien talantīgā Latvijas tenisiste Daniela Vismane, aizvadot savu debijas vienspēli Federāciju kausā, ar 2-6, 3-6 atzina Agnešas Buktas pārākumu, bet otrā duelī Diāna Marcinkēviča ar 2-6, 6-4, 3-6 zaudēja Fanni Stolārai.

Tikai 16 gadus vecā Vismane, kurai šī ir debija Federāciju kausā, pagaidām pasaules pieaugušo rangam vēl nav kvalificējusies, bet ieņem 37.vietu pasaulē starp juniorēm.

Mačā ar WTA pasaules ranga 379.raketi Buktu viņa pirmajā setā divas reizes zaudēja punktu savā servē, savukārt pati neizmantoja vienu breikbumbu, kamēr otrajā setā ungāriete izmantoja divas breikbumbas, kamēr reizi pretinieci nobreikoja arī Vismane, kura astotajā geimā samazināja starpību līdz 3-5. Tiesa, tūdaļ Vismane zaudēja arī savu servi un līdz ar to visu maču.

Savukārt Marcinkēviča, kura rangā ieņem 307.vietu, sīvā cīņā atzina ranga 281.raketes Stolāras pārākumu. Pirmajā setā ungāriete izmantoja trīs breikbumbas, bet otrā seta beigās nedaudz labāka bija Marcinkēviča, kura divas reizes guva punktu pretinieces servē. Tomēr izraut uzvaru viņa nespēja, jo noslēdzošajā šī dueļa setā labāka bija Stolāra.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvija ar diviem panākumiem trīs mačos ieguva otro pozīciju C apakšgrupā un nosargāja vietu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Vispirms Latvijas tenisistes ar 2-1 uzvarēja Turciju, tad ar 0-3 pārliecinoši piekāpās favorītei Lielbritānijai, bet noslēdzošajā cīņā pārliecinoši ar 3-0 tika pārspēta Portugāle.

Tikmēr Ungārijas komanda trīs vienību konkurencē ierindojās otrajā vietā B apakšgrupā. Vispirms šīs valsts tenisistes ar 3-0 pieveica Bosniju un Hercegovinu, bet pēcāk ar 1-2 piekāpās Horvātijai, kas izcīnīja uzvaru šajā grupā.

Cīņā par piekto vietu otrā duelī tiekas Igaunijas un Austrijas komandas, un ar šī mača zaudētājām Latvija cīnīsies par septīto vietu.

Federāciju kausā Latvija un Ungārija savā starpā līdz šim tikušās astoņas reizes, piecreiz triumfējot Latvijas tenisistēm. Šīs izlases tikās jau pērn, kad Latvija, pateicoties panākumam ar 2-1, nosargāja vietu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā un nepiedalījās pārspēlēs. Pērn Latvijas komandas sastāvā spēlēja Aļona Ostapenko un Diāna Marcinkēviča, kamēr Ungārijai toreiz nepalīdzēja šoreiz tās sastāvā spēlējošā Tīmea Baboša, kura pasaules rangā atrodama augstajā 32.vietā.

Vēl Ungārijas godu šogad aizstāv jau pērn spēlējusī Dalma Gālfi, kura 18 gadu vecumā ir pasaules ranga 154.vietas īpašniece, Agneša Bukta un Fanni Stolāra, kura rangā ir 281.pozīcijā.

Sestdien arī četru apakšgrupu uzvarētājas cīnīsies par iespēju nokļūt otrajā pasaules grupā, bet apakšgrupu vājākās vienības aizvadīs pārspēles par vietas saglabāšanu grupā. Par ceļazīmi uz augstāku grupu Lielbritānija mērosies spēkiem ar Horvātiju, bet Serbija tiksies ar Poliju.

Latviju šajās sacensībās pārstāv pasaules ranga 35.vietā esošā Aļona Ostapenko, kura sestdien nespēlēja, tradicionālais izlases otrais numurs Marcinkēviča, kura šobrīd pasaules rangā atrodas 307.pozīcijā, kā arī Vismane.

Latvijas izlases kapteiņa amatā šajās sacensībās debitē Andis Juška.

Ostapenko Latvijas izlasē spēlē kopš 2013.gada, bet Marcinkēviča kopš 2009.gada Federāciju kausā nav piedalījusies tikai reizi.

Pagājušo gadu Ostapenko noslēdza ar sešu zaudējumu sēriju, tomēr šo sezonu viņa iesākusi ļoti sekmīgi, jo vispirms Oklendas WTA International turnīrā sasniedza pusfinālu, bet sekojošajā Austrālijas atklātajā čempionātā aizkļuva līdz trešajai kārtai, kurā ļoti dramatiskā trešajā setā zaudēja spēcīgajai čehietei Karolīnai Plīškovai. Pagājušajā nedēļā viņa Sanktpēterburgas WTA Premier turnīra pirmajā kārtā zaudēja horvātietei Donnai Vekičai, tomēr triumfēja dubultspēļu sacensībās.

Tikmēr Marcinkēviča šosezon piedalījusies vienīgi Ondrezjū-Buteo ITF 60 000 sērijas turnīrā Francijā, kurā zaudēja pirmajos mačos gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Vismane pērnā gada beigās ASV sasniedza astotdaļfinālu prestižajā neoficiālajā pasaules junioru čempionātā Orange Bowl, bet šogad piedalījusies prestižos junioru turnīros Čehijā un Slovākijā, vienspēlēs četros mačos tiekot pie divām uzvarām.

Kā zināms, šajā turnīrā nepiedalās Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova, kura rangā ieņem 34.vietu. Viņa Federāciju kausā iepriekšējo reizi spēlēja 2010.gadā, kad bija vien 19 gadus veca.

Vēsturē labāko sasniegumu Latvijas izlase guva 1993.gadā, kad startēja Pasaules grupā, iekļūstot 16 labāko pasaules izlašu vidū. Šogad Latvija Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlē ceturto gadu pēc kārtas. Ja pirmajās divās reizēs bija jācīnās par vietas saglabāšanu, pērn Latvijas sportistes pārspēja Ungāriju un izvairījās no pārspēlēm.

Tallinā Federāciju kausā spēles tiek aizvadītas telpās uz cietā seguma kortiem svaigi atklātā tenisa centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi