Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Leivera kauss šogad nenotiks

Prestižais Leivera kauss, kurā ik gadu savā starpā spēkojas Eiropas un pasaules labākie tenisisti, šogad nenotiks, bet nākamgad sportisti tiksies ASV pilsētā Bostonā.

"Lēmumu atcelt turnīru pieņēmām pēc tam, kad izmaiņas tika veiktas starptautisko tenisa turnīru norisē. Viens no šiem turnīriem pārklājās ar mūsu sacensībām," teikts organizatoru paziņojumā, kurā, starp rindām lasot, var just neapmierinātību ar French Open jaunajiem norises datumiem.

Tāpat kā pārējās profesionālās līgas, arī teniss pandēmijas izplatības dēļ bija spiests likt pagaidu punktu sezonai. Pasaulē attīstoties situācijai, sākotnēji tika atcelts Vimbldonas turnīrs, bet vēlāk jaunus norises datumus ieguva arī Francijas atklātais čempionāts, kas pēc tam par savu rīcību izpelnījās kritiku.

French Open turnīra organizatori vienpersoniski lēma prestižās sacensības pārcelt uz 20.septembri līdz 4.oktobri. Vislielākā kritika sekoja no Leivera kausa rīkotājiem, kuru spēlētājus Bostonā bija plānojuši uzņemt 25.-27.septembrī.

"Zinām, ka mūsu kvēlākie fani būs ļoti apbēdināti uzzinot, ka līdz nākamajam Leivera kauss būs jāgaida vēl viens gads. Šādu soli bijām spiesti spert, lai izvairītos no konflikta par turnīru pārklāšanos," skaidroja viens no sacensību organizatoriem Tonijs Godsiks.

Nožēlu par turnīra atcelšanu pauda arī leģendārais šveicietis Rodžers Federers, kurš pielika arī savu roku, lai šis turnīrs pirms četriem gadiem ieraudzītu dienas gaismu.

"Žēl, ka sacensības ir jāpārceļ par gadu uz priekšu, taču domāju, ka šajā situācijā tas bija pareizākais lēmums," teica divdesmitkārtējais Grand Slam čempions.

Līdz ar koronavīrusa izplatību pasaulē problēmas piemeklējušas arī sporta sacensību kalendāru. Šosezon tenisa spēlētājiem vasaras beigas un rudens sākums būs īpaši saspringts, jo nedēļu pirms Francijas atklātā čempionāta, tenisisti spēkosies US Open, tādējādi nelielā laika posmā piedaloties divos Grand Slam turnīros.

Pērn turnīra pēdējā dienā Eiropas komanda bija nonākusi iedzinējos ar 7-11 pret Pasaules komandu, tomēr šveicieša Federera un vācieša Aleksandra Zvereva uzvaras atnesa eiropiešiem sešus punkts un panākumu ar 13-11.

Bjerna Borga vadītajā Eiropas komandā bez šīs trijotnes bija arī austrietis Dominiks Tīms, grieķis Stefans Cicips, itālis Fabio Fonjīni un spānis Roverto Bautista Aguts. Savukārt Džona Makinroja vadītajā Pasailes komandā spēlēja arī amerikāņi Teilors Frics un Džeks Soks, austrālieši Niks Kiris un Džordans Tompsons, kā arī kanādietis Deniss Šapovalovs.

Turnīrs, kuram šī bija trešā gadskārta, nosaukts austrālieša Roda Leivera vārdā. Viņš 1969.gadā kļuva par līdz šim pēdējo tenisistu, kurš kalendārajā gadā triumfējis visos četros "Grand Slam" turnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi