Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

Lietus neaizskaloja emocijas

Aļona Ostapenko piedzīvo vilšanos Parīzes Grand Slam otrajā kārtā.

Biežās kļūdas servē iegāza Latvijas vadošo tenisisti Aļonu Ostapenko (11. rangā) Francijas Atklātā čempionāta (French Open) otrajā kārtā, kur rīdziniece netika galā ar spriedzi un emocijām un trīs setos piekāpās Klārai Tausonei (72.) no Dānijas. Pēc sensacionālā triumfa Parīzes kortos 2017. gadā Latvijas tenisiste sešos mēģinājumos tikai reizi tikusi trešajā kārtā. 

Dienu iepriekš vienā no centrālajiem kortiem un Eurosport tiešraidē paredzētā spēle lietus dēļ tika pārcelta uz vienu no nomaļajiem kortiem, turklāt laika apstākļi iejaucās arī tās norisē. Sportistes paguva nospēlēt vien četras minūtes, kuru laikā Ostapenko uzvarēja pirmo geimu, kad cīņu uz vairākām stundām nācās pārtraukt. Pēc tās atsākšanas saspringumu pirmajā setā raksturoja ne tikai vairākas vadības maiņas, bet arī drīzie Latvijas tenisistes verbālie dusmu izvirdumi pēc pašas pieļautajām kļūdām. Cīņa ieilga taibreikā, kur Latvijas sportisti iegāza divas pieļautās dubultkļūdas servē, pēc kurām viņai no 1:4 atspēlēties neizdevās. Otrā seta sākumā ieguvusi breika pārsvaru, Aļona to galotnē ar lielām grūtībām nosargāja, atspēlējot divas breikbumbas. Arī trešajā setā notika vairākas vadības maiņas, bet izšķirošais vārds piederēja dānietei. Arī izšķirošā brīdī trešā seta beigās Ostapenko pieļāva dubultkļūdu servē – vienpadsmito visā spēlē – un zaudēja ar 6-7 (4:7), 6-4, 3-6. 

Lai gan kopējā pirmās serves precizitāte un breikpunktu realizācija Ostapenko bija labā līmenī un arī iesisto punktu jeb vinneru un nepiespiesto kļūdu attiecība nebija daudz sliktāka kā pretiniecei, 11 pieļautās dubultkļūdas servē, no kurām vairākas – izšķirošos setu brīžos, iegāza Latvijas sportisti. 

Citās spēlēs trešdien pārliecinošas uzvaras izcīnīja dāmu turnīra favorītes Arina Sabaļenka, Elina Svitoļina, Jeļena Ribakina un Medisona Kīza. Izstājās pasaules 10. rakete un 2020. gada Parīzes Grand Slam ceturtdaļfināliste Daniela Kolinsa, kura pēc šīs sezonas gatavojas beigt karjeru. 30 gadu vecā tenisiste ar 7-6 (7:3), 5-7, 4-6 zaudēja serbietei Olgai Daņilovičai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi