Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Miris leģendārais tenisists Gimeno

Aizsaulē 82 gadu vecumā devies leģendārais Spānijas tenisists Andress Gimeno, kurš savulaik kļuva par vecāko Francijas atklātā čempionātā uzvarētāju, kopš turnīra ieguva šādu nosaukumu, trešdien vēstīja Spānijas Tenisa federācija (RFET).

Gimeno lielākais karjeras panākums bija uzvara French Open turnīra, kurā viņš triumfēja 1972.gadā, būdams 34 gadus vecs. Tāpat tenisists divus gadus iepriekš spēja sasniegt Vimbldonas turnīra pusfinālu, bet 1969.gadā viņš spēlēja Austrālijas atklātā čempionāta finālā.

"Viena no spožākajām Spānijas tenisa personībām Gimeno trešdien 82 gadu vecumā pēc ilgstošas slimības mira Barselonas pilsētā," vēstīja RFET paziņojums. "Spānijas Tenisa federācija izsaka visdziļāko līdzjūtību ģimenei un tuviniekiem."

Nožēlu par Gimeno nāvi savā Twitter profilā pauda arī divpadsmitkārtējais French Open čempions Rafaels Nadals. "Tikko uzzināju jaunumus, ka nomiris Gimeno. Neapšaubāmi viņš bija viens no Spānijas tenisa pionieriem. Izsaku līdzjūtību ģimenei. Dusi mierā," teikts Nadala ierakstā.

Gimeno karjeras laikā izcīnīja 44 titulus. Tāpat sportists no 1958. līdz 1960.gadam pārstāvēja Spānijas izlasi Deivisa kausā, vēlreiz valstsvienības godu aizstāvot arī laika posmā no 1972. līdz 1973.gadam.

Bijušais Vimbldonas un US Open čempions Stens Smits savu sāncensi Gimeno raksturoja kā nenogurdināmu spēlētāju.

"Tikos ar viņu vairākos lielos mačos. Galvoju, ka viņš bija nenogurdināms. Tomēr lielākoties atceros viņu kā ļoti labu cilvēku," teica Smits, kurš šobrīd ir Starptautiskās Tenisa Slavas zāles prezidents. "Neatkarīgi no tā vai guvi uzvaru, vai cieti zaudējumu pret Andresu, bija grūti just antipātijas pret viņu."

2009.gadā tenisists tika uzņemts Starptautiskajā Tenisa Slavas zālē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi