Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Nedisciplinētais Džokovičs šķirsies no visiem Ņujorkā iegūtajiem punktiem un naudas balvas

Par līnijtiesnes ievainošanu ar bumbiņu, tenisa zvaigzne Novaks Džokovičs būs spiests šķirties no visiem ranga punktiem un arī naudas balvas, kas izcīnīta US Open turnīra laikā.

Jau ziņots, ka Planētas pirmā rakete vīriešu tenisā Novaks Džokovičs svētdien nesportiskas rīcības dēļ tika diskvalificēts no ASV atklātā čempionāta.

Džokovičs ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla pirmajā setā bija iedzinējos ar 5-6 pret spāni Pavlo Karenjo-Bustu un pēc zaudēta punkta zaudēja savaldīšanos. Tenisists ar raketi sita pa bumbiņu, kas trāpīja līnijtiesnesei pa kaklu.

Tiesnese nekavējoties saļima uz korta seguma un sāka klepot. Uzreiz pēc tam pie tiesneses piesteidzās Džokovičs, cenšoties mierināt cietušo. Tiesnese pēc dažām minūtēm atguva elpu, veltīja dusmīgu skatienu Džokoviča virzienā un pameta kortu.

Par savu rīcību Džokovičs tika diskvalificēts, tādējādi ranga 27.numurs Karenjo-Busta, kurš izlikts ar 20.numuru, iekļuva nākamajā kārtā.

US Open noteikumi paredz, ka rīcība, kas tenisa kortā apdraud pārējo veselību, ir sodāma ar diskvalifikāciju. Šādu sodu serbam svētdien piešķīra tiesnesis, taču Džokovičs iepriekš desmit minūtes centās pierādīt savu nevainību.

Tāpat turnīra noteikumi paredz, ka šādos gadījumos sportistam ir jāatņem visi sacensību laikā izcīnītie ranga punkti un naudas balvas. Džokovičs par iekļūšanu astotdaļfinālā nopelnīja 180 ranga punktus, bet naudas balvās kopumā tika nopelnīti aptuveni 475 000 ASV dolāri (teju 402 000 eiro).

Džokovičs pēc tiesneša lēmuma atsveicinājās no pretinieka, taču pie soģa nedevās un teju vai dažu minūšu laikā jau atradās savā auto, lai pamestu arēnu. Sportists pat neaprunājās ar medijiem, lai paskaidrotu savu rīcību.

Pēcāk serbs sociālajā vietnē Instagram ievietoja ierakstu, kurā pauž nožēlu par nodarīto.

"Notikušais lika manī atstāja skumjas un tukšuma sajūtu," nožēlu savā ierakstā pauda Džokovičs. "Par laimi, ar tiesnesi viss ir kārtībā. Patiesi nožēloju, ka izraisīju cietušajai stresu. Tiešām tā nevēlējos. Tas bija nepareizi."

Tāpat Džokovičs par savu rīcību atvainojās arī turnīra organizatoriem, taču nekomentēja tiesneša pieņemto lēmumu par diskvalifikāciju.

Džokovičs kļuvis par vienu no retajiem tenisistiem, kuram kāds no "Grand Slam" turnīriem noslēdzas diskvalifikācijas dēļ. 1990.gadā Austrālijas atklāto čempionātu diskvalifikācijas dēļ spiests noslēgt bija Džons Makinrojs.

Serbam šis bija pirmais zaudējums šogad, jo iepriekš 26 spēlēs tika svinētas uzvaras. Tāpat viņš šajā turnīrā lūkoja izcīnīt karjeras 18. Grand Slam titulu, tādējādi pietuvojoties Rafaelam Nadalam un Rodžeram Federeram, kuriem ir attiecīgi 19 un 20 uzvaras šādas raudzes sacensībās.

Nadals no dalības turnīrā atteicās jau iepriekš, bet leģendārais šveicietis Federers dziedē kājas traumu.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca pat tika iekārtota ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi