Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ostapenko WTA Elite Trophy turnīru Ķīnā sāk ar uzvaru trīs setos

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Ķīnā otru nozīmīgāko pasaules sieviešu tenisa sezonas noslēguma sacensību WTA Elite Trophy grupu turnīru sāka ar panākumu trīs setos.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 13.vietu un sacensībās izsēta ar trešo numuru, pirmajā mačā ar 4-6, 6-4, 6-1 pārspēja Horvātijas tenisisti Donnu Vekiču (WTA 24.), kurai turnīrā ticis desmitais numurs.

Tuvojoties pirmā seta beigām, Ostapenko bija vadībā ar 4-3, taču nākamajos trīs geimos pārāka bija Vekiča un tika pie panākuma pirmajā setā ar 6-4.

Ostapenko otro setu sāka ar zaudētu serves geimu, tomēr spēja uzvarēt nākamos trijus, atgūstot vadību ar 3-1. Seta turpinājumā horvātiete panāca neizšķirtu 4-4, bet Latvijas tenisiste pārliecinoši uzvarēja nākamajā geimā, kā arī nosargāja pārsvaru desmitajā geimā, tiekot pie uzvaras setā.

Trešo setu latviete sāka ar "sausā" uzvarētu serves geimu, salauza arī pretinieces servi, kā arī bija pārāka nākamajos trijos geimos, iekrājot pārliecinošu 5-0. Veikičai izdevās uzvarēt vienā geimā, tomēr pēc tam pārāka bija Ostapenko, izcīnot panākumu visā mačā.

Otrajā grupas spēlē, kas paredzēta piektdien, latviete tiksies ar ķīnieti Dženu Cjiņveņu (WTA 19.). Pusfinālā iekļūs tikai grupas uzvarētāja.

Latvijas tenisistei šī ir debija šāda ranga turnīrā, taču 2017.gadā viņa piedalījās WTA finālturnīrā, trīs spēlēs izcīnot vienu uzvaru. Vekiča arī šāda līmeņa turnīrā piedalās pirmo reizi, un trešdien viņa debijā ar 4-6, 7-6 (8:6), 4-6 piekāpās ķīnietei Dženai Cjiņveņai (WTA 19.).

Pasaules astoņas spēcīgākās tenisistes sezonas beigās piedalās WTA finālturnīrā, bet nākamās 11 spēcīgākās, kā arī viena īpašā ielūguma īpašniece - "WTA Elite Trophy" turnīrā, kas kopš 2015.gada notiek Džuhai.

2017.gadā "WTA Elite Trophy" sacensībās spēlēja Anastasija Sevastova, tiekot līdz pusfinālam, bet gadu vēlāk viņa grupu turnīrā svinēja vienu uzvaru divās spēlēs.

Džuhai notiek arī dubultspēļu sacensības, kurās startēs seši dueti. Viņu vidū būs arī Ostapenko pastāvīgā pāriniece ukrainiete Ļudmila Kičenoka, kura šoreiz spēlēs kopā ar norvēģieti Ulriki Eikeri. Viņas izsētas ar ceturto numuru.

Turnīrs Džuhai cietā seguma kortos notiks no 24. līdz 29.oktobrim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi