Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko atkal izkrīt no pasaules ranga labāko trīsdesmitnieka

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, zaudējusi vietu pasaules labāko spēlētāju trīsdesmitniekā.

Ostapenko piedzīvojusi divu vietu kritumu un tagad atrodama 31.pozīcijā. Viņa no pirmā trīsdesmitnieka pirmo reizi kopš 2017.gada maija izlidoja marta izskaņā, bet pēc tam atguva pāris pozīcijas un tajā uz trim nedēļām atgriezās.

Latvijas tenisiste, kura 2017.gadā sensacionāli uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, pašlaik visu turnīru ietvaros gan piedzīvojusi piecus zaudējumus pēc kārtas. Viņas iepriekšējā neveiksme pagājušajā nedēļā bija Štutgartes WTA Premier sērijas turnīra pirmajā kārtā pret Latvijas pirmo numuru Anastasiju Sevastovu.

Tikmēr Latvijas pirmā rakete joprojām ir Sevastova, kura nemainīgi atrodas 13.vietā. Šajā pozīcijā viņa ir kopš 7.aprīļa, bet karjeras rekords viņai joprojām ir 11.vieta. Šonedēļ Sevastovai plānots piedalīties Prāgas WTA International sērijas turnīrā, ko viņa sāks pret Krievijas tenisisti Anastasiju Potapovu (WTA 74.).

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA atguvusi divas vietas un ieņem 266.pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane atkāpusies par divām vietām un ir 618.pozīcijā.

Pasaules ranga pirmajā pieciniekā tikmēr notikušas vairākas izmaiņas.

Pēc uzvaras Austrālijas atklātajā čempionātā uz pirmo vietu pasaules rangā pacēlās Naomi Osaka, kura līdz ar to kļuvusi par vēsturē pirmo Japānas tenisisti ranga pirmajā vietā.

Savukārt otrā tagad ir čehiete Petra Kvitova, kura uz trešo pozīciju nobīdījusi rumānieti Simonu Halepu. Uz ceturto no piektās pozīcijas pakāpusies vāciete Angelika Kerbere, kamēr piektā tagad ir vēl viena čehu tenisiste Karolīna Plīškova. Sestajā pozīcijā ir ukrainiete Jeļina Svitoļina, kurai seko nīderlandiete Kiki Bertensa. Astotā joprojām ir amerikāniete Sloeina Stīvensa, bet pirmo desmitnieku noslēdz austrāliete Ešlija Bārtija un baltkrieviete Arina Sabaļenka.

Uzvaru Štutgartē svētdien tikmēr guva Kvitova, kura finālā ar 6-3, 7-6 (7:2) pārspēja Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu (WTA 15.). Stambulas WTA International turnīrā triumfēja pasaules 36.rakete Petra Martiča no Horvātijas. Viņa finālā ar 1-6, 6-4, 6-1 guva virsroku pār čehieti Markētu Vondrušovu, kura reitingā ir četras vietas zemāk.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko pakāpusies par divām vietām un ir 50.pozīcijā, bet Sevastova pēc divu pozīciju atkāpšanās ir 65.vietā, kamēr Marcinkēviča, zaudējot vietu pozīciju, ieņem 253.vietu, bet Vismanei ir divu pozīciju kāpums uz 687.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi