Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Ostapenko Austrālijas atklāto čempionātu sāk ar pārliecinošu uzvaru

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko otrdien sezonas pirmās Grand Slam sacensības Austrālijā sāka ar pārliecinošu uzvaru.

Ostapenko (WTA 45.) pārliecinoši ar 6-1, 6-4 apspēlēja vienu no kvalifikācijas sacensību uzvarētājām Ludmilu Samsonovu no Krievijas (WTA 136.).

Ostapenko labāk servēja, 11 reizes neatvairāmi servēja, kamēr pretiniecei padevās septiņas tādas serves. Arī pirmo servi trāpīt laukumā Latvijas tenisistei izdevās biežāk - 59 procentos gadījumu pret pretinieces 47 procentiem, turklāt uzvarot četrās izspēlēs no piecām.

Ostapenko izmantoja visas trīs iespējas vinnēt breikpunktus, kamēr Krievijas tenisiste ar to galā netika ne reizi no piecām iespējām.

Mačā, kurā tenisistes apmainījās ar uzbrukuma sitieniem no gala līnijas, Latvijas sportiste sakrāja 27 uzvarētas izspēles pret krievietes 17, kā arī 22 reizes kļūdījās - trīs kļūdas mazāk nekā pretiniecei.

Latvijas otrajai raketei sezonas pirmais turnīrs bija paredzēts Oklendā, taču neilgi pirms dalības tajā viņa saņēma sēru vēsti. Mūžībā devās sportistes tēvs, kā rezultātā Ostapenko atsauca dalību no turnīra un uz pāris dienām atgriezās Latvijā.

Ostapenko aizvadītajā gadā vislabāk veicās sezonas nogalē, kad izdevās iekļūt divos finālos, pēdējā no tiem izcīnot trofeju Luksemburgā. Kopumā viņa kortos izgāja 54 reizes, uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm.

Šogad Ostapenko Austrālijas atklātajā čempionātā piedalās jau ceturto reizi karjerā. Iepriekšējos divos gados viņa apstājās trešajā kārtā, kas līdz šim arī ir viņas labākais sasniegums.

Tikmēr Samsonova šosezon bija aizvadījusi piecus mačus, no kuriem četros izdevies uzvarēt. Tiesa, pirmās trīs cīņas viņai bija Brisbenas Premier turnīra kvalifikācijā, pēc kuras pamatturnīra otrajā kārtā ar 3-6, 2-6 nācās piekāpties planētas septītajai raketei Petrai Kvitovai no Čehijas.

Samsonovai šī bija debija sezonas pirmajā Grand Slam. Tāpat viņa pirmo reizi karjerā spēlēja pret Ostapenko.

Turnīrā ar pirmo numuru izlikta pērnās sezonas labākā tenisiste Ešlija Bārtija, savukārt vīriešu konkurencē pirmais numurs piešķirts spānim Rafaelam Nadalam.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies no 20.janvāra līdz 2.februārim. Turnīra kopējais balvu fonds ir 20,4 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi