Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko cieš zaudējumu Maiami WTA turnīra otrajā kārtā

Latvijas sieviešu tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko piektdien cieta zaudējumu Maiami WTA Premier sērijas turnīra otrajā kārtā, kā rezultātā viņu gaida būtisks kritums pasaules rangā.

Pasaules ranga 23.vietas īpašniece Ostapenko, kura turnīrā bija izlikta ar 22.numuru, otrās kārtas mačā ar rezultātu 5-7, 1-6 zaudēja čehietei Markētai Vondrušovai, kura ir planētas 59.rakete.

Ostapenko turnīru noslēgusi ar desmit WTA ranga punktiem. Pērn viņa Maiami spēlēja finālā, līdz ar to viņa nav aizstāvējusi 640 no 650 punktiem, tādēļ viņu gaida būtisks kritums WTA rangā.

Abas tenisistes maču iesāka ļoti līdzīgā cīņā, bet trešajā geimā Vondrušova pamanījās neizmantot četras breikbumbas. Savukārt jau nākamajā geimā Ostapenko pārliecinoši lauza pretinieces servi, viena breika pārsvaru gan noturot vien neilgu brīdi. Septītajā geimā čehietei izdevās atspēlēt breiku, tomēr Latvijas tenisiste nepadevās un spraigā cīņā atkal lauza Vondrušovas servi, rezultātam kļūstot 5-3.

Tādējādi Ostapenko varēja servēt par uzvaru pirmajā setā, turklāt desmitais geims iesākās veiksmīgi, viņai izvirzoties vadībā ar 40:15 un tiekot pie divām setbumbām. Tomēr problēmas viņai sagādāja otrā serve, kas Čehijas sportistei ļāva panākt "vienādi" un tikt arī pie divām breikbumbām, no kurām viņa izmantoja otro un atspēlēja breiku. Latvijas tenisiste bija zaudējusi spēles pavedienu, turklāt Vondrušova ne tikai panāca 5-5, bet pēc tam vēlreiz ieguva breiku un jau pati varēja servēt par uzvaru setā.

To Vondrušova arī sekmīgi paveica un pirmajā setā uzvarēja ar 7-5, gūstot panākumu četros geimos pēc kārtas.

Ostapenko neveiksmīgi uzsāka arī otro setu, jo viņa divas reizes pēc kārtas zaudēja punktu pie savas serves un nonāca iedzinējos ar 0-3. Pēc šāda pavērsiena viņa paņēma medicīnisko pārtraukumu, kurā tika mērīts arī viņas asinsspiediens. Latvijas tenisa zvaigzne gan turpināja spēli un zaudēja arī nākamajā geimā. Tādējādi Ostapenko cieta neveiksmi jau astotajā geimā pēc kārtas.

Šo sēriju viņa pārtrauca otrā seta piektajā geimā, kad nosargāja savu servi, tomēr pēcāk tik un tā Vondrušova spēja gūt uzvaru, triumfējot ar 6-1 un gūstot panākumu visā mačā.

Trešajā kārtā Vondrušova tiksies ar beļģieti Elisu Mertensu (WTA 14.), kura pirms tam piektdien ar 6-2, 7-5 apspēlēja francūzieti Paulīni Parmentjē (WTA 55.).

Ostapenko un Vondrušovu pirms pusotras nedēļas tikās Indianvelsas WTA Premier sērijas turnīra trešās kārtas cīņā, kurā Latvijas pārstāve zaudēja ar rezultātu 6-4, 3-6, 4-6.

Ostapenko Maiami turnīra pirmajā kārtā bija brīva, bet Vondrušova ar 6-3, 6-2 pārspēja savu tautieti Barboru Strīcovu, kura WTA rangā ir 47.pozīcijā.

Vondrušova savu līdz šim vienīgo titulu izcīnīja aizpērn, kad 17 gadu vecumā triumfēja Bīles WTA International sērijas turnīrā. Februārī viņa sasniedza Budapeštas WTA International sērijas turnīra finālu, kurā gan cieta zaudējumu, bet Indianvelsā viņa aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, pa ceļam uzvarot arī Simonu Halepu.

Ostapenko pērn sasniedza Maiami turnīra finālu, kurā piekāpās amerikānietei Sloeinai Stīvensai. Pirms tam viņa divas reizes šajā turnīrā zaudēja jau pirmajā kārtā. Tikmēr Vondrušova turnīrā Maiami debitēja pērn, ciešot zaudējumu pirmajā kārtā.

Savukārt ap plkst.21.30 pēc Latvijas laika otrās kārtas cīņu aizvadīs arī Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kura spēkosies ar citu čehieti Kateržinu Sinjakovu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka dubultspēlēs Ostapenko kopā ar amerikānieti Danielu Rouzu Kolinsu pirmās kārtas cīņā ar 3-6, 0-6 piekāpās baltkrievietei Arinai Sabaļenkai un Mertensai.

Dubultspēļu turnīrā piedalīsies arī Anastasija Sevastova, kura pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu pirmajā kārtā tiksies ar Veroniku Kudermetovu no Krievijas un Demi Šūrsu no Nīderlandes.

Jau ziņots, ka Indianvelsas vīriešu turnīrā piedalījās Latvijas vīriešu pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi