Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko divu vietu kāpums WTA rangā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājusi 12.vietu, kamēr otrā rakete Aļona Ostapenko par divām pozīcijām pakāpusies uz 35.vietu.

Sevastova 12.pozīciju ieņem jau ceturtajā rangā pēc kārtas. Latvijas pirmais numurs šosezon 33 spēlēs izcīnījis 19 uzvaras, bet pagājušajā nedēļā viņa aizkļuva līdz sev veiksmīgā Maljorkas WTA International sērijas turnīra pusfinālam, aizstāvot 110 no pērn nopelnītajiem 180 WTA ranga punktiem.

Tikmēr Ostapenko pasaules rangā atrodas 35.vietā - pirms nedēļas viņa pakāpās par divām pozīcijām un pirmdienas rangā vietu nav mainījusi. Viņa šogad izcīnījusi deviņas uzvaras un cietusi 15 zaudējumus, bet pagājušajā nedēļā viņa aizkļuva līdz Birmingemas WTA Premier turnīra ceturtdaļfinālam.

Pirmdien abas Latvijas tenisistes uzsāks dalību Īstbornas WTA Premier sērijas turnīrā Sevastova mēros spēkus ar Austrālijas pārstāvi Darju Gavrilovu (WTA 78.), kamēr Ostapenko spēkosies ar rumānieti Mihaelu Buzarnesku (WTA 47.).

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā zaudējusi trīs vietas un ieņem 224.pozīciju, bet 18 gadus vecā Daniela Vismane atkal sasniegusi jaunu karjeras rekordu un nu ieņem 495.vietu, veicot kāpumu par četrām pozīcijām.

Tikmēr ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas būtiskas izmaiņas.

Kā jau ziņots, par pasaules ranga līderi pirmo reizi karjerā kļuvusi austrāliete Ešlija Bārtija, kura pakāpusies par vienu vietu un kura šogad uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā. Viņa kļuvusi par otro Austrālijas tenisisti, kura spējusi būt WTA ranga pirmajā pozīcijā. No pirmās uz otro vietu tikmēr atkāpusies Japānas pārstāve Naomi Osaka. Trešā joprojām ir čehiete Karolīna Plīškova, kurai seko nīderlandiete Kiki Bertensa, bet piektā, pakāpjoties par vienu pozīciju, ir vāciete Angelika Kerbere, kura uz sesto vietu nobīdījusi Petru Kvitovu no Čehijas.

Uz septīto pozīciju no astotās pakāpusies rumāniete Simona Halepa, kamēr astotā tagad ir Jeļina Svitoļina no Ukrainas, bet pirmo desmitnieku joprojām noslēdz amerikāniete Sloeina Stīvensa un baltkrieviete Arina Sabaļenka.

Bārtija svētdien triumfēja Birmingemas WTA Premier sērijas turnīra finālā, tiekot pie iespējas kļūt par pasaules ranga līderi. Viņa izšķirošajā mačā ar 6-3, 7-5 apspēlēja vācieti Jūliju Gērgesu, kura ir planētas 18.numurs. Tikmēr Maljorkas WTA International sērijas turnīrā uzvaru svētdien guva amerikāniete Sofija Kenina.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko pakāpusies par piecām vietām uz 31.pozīciju, par vienu vietu labojot savas karjeras rekordu, bet Sevastova ir 60.pozīcijā, pakāpjoties par vienu vietu, kamēr Marcinkēviča par deviņām pozīcijām atkāpusies uz 262.vietu. Visbeidzot Vismane ieņem 609.vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi