Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Ostapenko Dubaijas WTA 1000 sērijas turnīra pirmajā kārtā uzvar Tigu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Dubaijas WTA 1000 sērijas turnīra pirmajā kārtā izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

WTA ranga 51.rakete Ostapenko pirmdien pirmās kārtas spēlē ar 6-3, 6-3 uzvarēja rumānieti Patrīciju Mariju Tigu (WTA 61.).

Pirmā seta sākums bija notikumiem bagāts. Abas tenisistes zaudēja savas pirmās divas serves, kā rezultātā bija neizšķirts 2-2. Ostapenko trīsreiz bija iespēja nosargāt savu otro servi, tomēr beigās pārāka bija Tiga. Piektajā geimā Ostapenko beidzot uzvarēja savā serves geimā, bet pretiniecei šo prieku neļāva baudīt līdz pat astotā geima beigām. Tiga sestajā geimā nonāca iedzinējos ar 15:40 un drīz vien zaudēja arī savu trešo servi.

Ostapenko uzvaru pirmajā setā izdevās nokārtot jau devītajā geimā pie savas serves. Pie rezultāta 30:30 nākamās divas izspēles uzvarēja Ostapenko un setā bija pārāka ar 6-3.

Ļoti spraigs izvērtās arī otrā seta sākums. Ostapenko otrajā geimā prata atspēlēties no 0:40 un īsi pēc tam nosargāja savu servi, panākot 1-1. Tiga nākamajā izspēlē nenosargāja otro breikpunktu un nonāca iedzinējos ar 1-2, taču jau nākamajā geimā kārtīgi lika pasvīst Latvijas tenisistei. Ostapenko šajā geimā sešreiz bija vadībā, līdz beidzot ar septīto mēģinājumu izdevās izcīnīt punktu - 3-1.

Tiga zaudēto atguva sestajā geimā, atņemot Ostapenko servi, kas vēlreiz izlīdzināja rezultātu 3-3. Ostapenko nākamajā geimā otro reizi šajā setā nobreikoja Tigu, bet brīdi vēlāk uzvarēja arī savu serves geimu un izvirzījās vadībā ar 5-3. Latvijas tenisiste ilgi nevilcinājās un uzvaru mačā nokārtoja jau nākamajā geimā. Tiga sākotnēji bija vadībā ar 40:15, bet Ostapenko panāca neizšķirtu un pēc tam ar trešo piegājienu arī uzvarēja izšķirošo punktu.

Ostapenko šajā spēlē izpildīja divas netveramas serves, bet pretiniece to iespēja vienreiz. Abas tenisists pieļāva pa divām dubultkļūdām.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 60 WTA vienspēļu ranga punktus. Nākamajā kārtā Ostapenko tiksies ar čehieti Barboru Krejčikovu (WTA 63.), kura pirmajā kārtā ar 6-2, 7-6 (7:4) pieveica sacensību 16.numuru Mariju Sakari no Grieķijas (WTA 25.).

Latvijas tenisiste aizvadītajā nedēļā Dohas "WTA 500" vienspēļu turnīra otrajā kārtā 2-6, 5-7 piedzīvoja zaudējumu pret amerikānieti Džesiku Pegulu (WTA 58.). Ostapenko uz Dohu devās no Latvijas, kur bija atgriezusies pēc zaudējuma Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā. Iepriekš viņa Melburnā "Gippsland Trophy WTA 500" turnīrā izstājās trešajā kārtā.

Tikmēr Tiga šosezon Austrālijā aizvadījusi trīs turnīrus, no kuriem tikai "Phillip Island Trophy" sacensībās izdevās pārvarēt pirmo kārtu. Austrālijas atklātajā čempionātā viņa izstājās pirmajā kārtā, bet augstāk minētajā turnīrā nepārvarēja trešo kārtu.

Ostapenko šosezon septiņās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras, bet Tigai sešos mačos ir četras neveiksmes.

Abas tenisistes karjeras laikā savā starpā tikušās vienu reizi, kad Ostapenko 2015.gadā Sanktpēterburgā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-50 sērijas turnīra finālā uzvarēja ar 3-6, 7-5, 6-2.

Pirms diviem gadiem Ostapenko Dubaijas turnīra pirmajā kārtā ar 4-6, 0-6 piekāpās amerikānietei Dženiferai Breidijai.

Latvijas tenisiste karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, tajā skaitā triumfējot Francijas atklātajā čempionātā. Tigai virs galvas izdevies celt vienu WTA raudzes trofeju.

Svētdien Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku uzvarēja dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā. Viņas ar 4-6, 6-4, 10:8 atspēlējās pret šveicietes Belindas Benčičas un čehietes Lucijes Hradeckas duetu.

Otrajā kārtā Ostapenko/Kičenoka tiksies ar Lauru Zīgemundi no Vācijas ar krievieti Veru Zvonarjovu.

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Ostapenko ar Kičenoku nopelnīja 105 pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 55.) pirmās kārtas maču aizvadīja jau svētdien, ar 6-0, 6-3 pārspējot amerikānieti Bernardu Peru (WTA 65.).

Par uzvaru pirmajā kārtā Sevastova nopelnīja 60 vienspēļu ranga punktus.

Otrajā kārtā Latvijas tenisisti gaida tikšanās ar čehieti Karolīnu Plīškovu (WTA 6.), kurai turnīrā piešķirts otrais numurs.

Turnīrā ar pirmo numuru izlikta Ukrainas tenisiste Jeļina Svitoļina, kura WTA rangā ieņem piekto vietu un kas svētdien izteicās, ka samazinātās prēmiju naudas turnīros viņu neiedvesmo spēlēt.

Sacensības Dubaijā uz cietā seguma notiks no 7. līdz 13.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi