Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko kāpums par septiņām pozīcijām WTA rangā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova pirmdien atjaunotajā WTA rangā aizvien saglabājusi 11. vietu, tikmēr valsts otrā rakete Aļona Ostapenko pakāpusies par septiņām pozīcijām.

Arī aizvadītajā nedēļā Sevastova WTA rangā ieņēma 11. vietu, tomēr pašlaik viņu no labākā desmitnieka šķir 22 punkti, lai arī pirms dažām nedēļām viņai trūka vien deviņi punkti. Latvijas tenisiste aizvadītajā nedēļā piedzīvoja pārsteidzošu zaudējumu Toronto WTA Premier 5 turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-7 (5:7), 2-6 piekāpjoties ķīnietei Šuaju Džanai.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Ostapenko no 82. vietas pakāpusies uz 75. Viņai aizvadītajā nedēļā Toronto WTA Premier 5 turnīrā izdevās aizkļūt līdz astotdaļfinālam, nopelnot 105 WTA reitinga punktus.

Abas tenisistes šonedēļ uzsāks dalību Sinsinati WTA Premier 5 turnīrā, kurā Sevastovai pirmā spēle paredzēta pret krievieti Svetlanu Kuzņecovu, kamēr Ostapenko spēkosies ar Jūliju Putincevu no Kazahstānas.

Divu vietu kāpumu rangā piedzīvojusi arī Diāna Marcinkēviča, kura atrodama 207. pozīcijā, bet Daniela Vismane saglabājusi 468. vietu. Karjeras rekordu rangā piedzīvojusi Kamilla Bartone, kura ieņem 868.vietu, bet Alise Čerņecka ir 1208.pozīcijā.

Savukārt ranga līderes godu pārņēmusi japāniete Naomi Osaka, kura par nepilniem 200 punktiem apsteidz šī gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju no Austrālijas Ešliju Bārtiju. No trešās līdz septītajai vietai izmaiņu nav. Labāko trijnieku noslēdz čehiete Karolīna Pliškova, tālāk seko rumāniete Simona Halepa un Kiki Bertensa no Nīderlandes, kamēr sesto un septīto pozīciju attiecīgi sadala Petra Kvitova no Čehijas un ukrainiete Jeļina Svitoļina. Divu vietu kāpumu veikusi Serēna Viljamsa no ASV, bet viņas tautiete Sloeina Stīvensa atkāpusies par divām pozīcijām, noslēdzot labāko desmitu. Starp abām amerikānietēm devītajā vietā aizvien atrodama Arina Sabaļenka no Baltkrievijas.

Jau ziņots, ka talantīgā kanādiešu tenisiste Bjanka Andresku svētdien kļuva par Toronto WTA Premier 5 turnīra uzvarētāju, tiekot pie savas otras lielākās trofejas karjerā. Viņa finālā spēkojās ar Viljamsu, kura pirmā seta vidū izstājās muguras sāpju dēļ.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi vienu pozīciju, noslīdot uz 32.vietu, kamēr Sevastova vietu saglabājusi, paliekot 63.pozīcijā. Divu vietu kritums arī Marcinkēvičai, kura atjauninātajā rangā ieņem 248.pozīciju, Vismane zaudējusi 11 vietas un atrodama 644.pozīcijā. Savukārt Čerņecka zaudējusi piecas vietas, ieņemot 892. pozīciju, kamēr debiju arī dubultspēļu rangā piedzīvoja Bartone - 1019.vieta.

Top komentāri

spečuks
s
Ostapenko šodien labi spēlēja. Vajadzētu viņu uzņemt kadā pionieru nama tenisa pulciņā pilnīgi bez rindas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi