Laika ziņas
Šodien
Migla

Ostapenko līdzcilvēkiem panākums nebija tik negaidīts

Sensacionāls, bet nebūt ne tik negaidīts panākums Aļonas Ostapenko līdzcilvēkiem bijis viņas triumfs Grand Slam turnīrā. "Viņa pati tam vienmēr ir ticējusi. Varbūt nelikās, ka tas notiks tik drīz, bet tas šķita sasniedzams mērķis pārskatāmā nākotnē," Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks sarunā ar Dienu atklāj, ka vēl neilgi pirms Parīzes turnīra viņi ar treneri un Aļonas māti Jeļenu Jakovļevu šādu varbūtību apsprieduši.

Viņš gan uzsvēra, ka šo panākumu nav iespējams pārvērtēt – tam var būt milzu nozīme Latvijas tenisa turpmākajā attīstībā.

"Skaidrs, ka tas ir ļoti liels pārsteigums. Arī viņai pašai – par to, ka to tik ātri izdevies sasniegt," Lejnieks norāda, ka negaidīti bijis tas, ka Ostapenko uzvarēja Grand Slam turnīrā, tikko sasniegusi divdesmit gadu vecumu, un izdarīja to uz sev šķietami mazāk parocīgā māla seguma. Tiesa, Grand Slam triumfs tenisistei un viņas komandai bijis starp izvirzītajiem karjeras mērķiem. Galu galā tenisiste savulaik pieteica sevi ar uzvaru prestižajā Les Petits As jauniešu turnīrā, kurš ir neoficiāls pasaules čempionāts un kurā iepriekš uzvarējuši vairāki tagad leģendāri spēlētāji ar Rodžeru Federeru un Novāku Džokoviču priekšgalā, un vēlāk izcīnīja sezonas trešā Grand Slam turnīra Vimbldonas čempionāta junioru trofeju. Sarunās ar treneri Jakovļevu secinājums bijis tāds, ka augstākā līmeņa panākumus būs iespēja gūt tad, kad Aļona spēs salikt kopā savas emocijas un spēli. "Šādā kombinācijā viņa ir ļoti sarežģīts pretinieks jebkuram," Lejnieks norādīja, ka lielā mērā šo līdzsvaru Parīzē rīdziniecei izdevās sasniegt.

Visticamāk, tieši ātrajā Vimbldonas zālienā vai ASV atklātā čempionāta Hard kortos Ostapenko tēmēja kādreiz cīnīties par Grand Slam trofeju, taču to ieguva uz Parīzes māla. 

Visu rakstu lasiet pirmdienas laikrakstā Diena!

Top komentāri

amatieris
a
Lielas malaces abas divas (un tētis arī)! Bravo! Kaut visi latvieši dziedātu himnu tik sirsnīgi, kā to Parīzē darīja Aļonas mamma!
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
AĻONA ! LAI PIEPILDĀS VISI TAVI SAPŅI ! DA SBUDUTSJA VSE TVOI MEČTI !
Paldies par brīnišķīgajām emocijām
P
Milzīgs prieks par Aļonu, lai veicas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi