Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ostapenko pēc atgriešanās ranga TOP 30 Madridē piekāpjas Bertensai

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Madrides WTA Premier sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar 4-6, 3-6 zaudēja nīderlandietei Kiki Bertensai.

Ostapenko ir planētas 29.rakete, bet viņas pretiniece atrodama ranga septītajās vietā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 65 WTA ranga punktus.

Trešajā un ceturtajā geimā abas tenisistes apmainījās breikiem, bet piektajā geimā Ostapenko panāca 40:0, taču turpinājumā neizmantoja četras breikbumbas, pretiniecei savu servi nosargāja. Turpinājumā uzvarēja servētājas līdz desmitajā geimā Ostapenko pie savas serves zaudēja "tīri" un setā piekāpās ar 4-6.

Otro setu Ostapenko iesāka ar breiku, taču zaudēja savu nākamo servi. Pretiniece pie breika iespējas tika arī ceturtajā geimā, taču šoreiz Ostapenko atspēlēja nīderlandietes breikbumbu. Astotajā geimā Ostapenko tomēr zaudēja savu servi, uzvarēdama vien vienā izspēlē, tas deva pretiniecei iespēju servēt par uzvaru mačā, ko arī Bertensa paveica, setā gūdama panākumu ar 6-3.

Tikmēr Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova šobrīd tiekas ar rumānieti Mihaelu Buzarnesku. Zīmīgi, ka, abām Latvijas tenisistēm gūstot uzvaru otrajā kārtā, viņas trešajā kārtā būtu spēkojušās savā starpā.

Ostapenko ar Bertensu spēkojušās trīs reizes, bet iepriekšējā tikšanās reize bija 2016.gadā. Šajos trīs dueļos divas uzvaras guvusi nīderlandiete.

Madrides turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-2, 6-1 uzvarēja krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, kura pasaules rangā ir 35.vietā. Tikmēr Bertensa ar 6-3, 6-2 pirmajā mačā pieveica čehieti Kateržinu Sinjakovu, kura reitingā ir 44.pozīcijā.

Bertensa, kurai ir 27 gadi, karjeras laikā guvusi septiņus WTA titulus, turklāt viņa pirms trim gadiem spēlēja Francijas atklātā čempionāta pusfinālā. Pagājusī sezona viņai bija labākā karjerā, jo viņa guva četrus WTA titulus un debitēja pasaules ranga pirmajā desmitniekā.

Savukārt šosezon Bertensa uzvarēja "Premier" sacensībās Sanktpēterburgā. Kopumā viņai šogad visos turnīros 21 uzvara un deviņi zaudējumi.

Ostapenko šosezon uzvarējusi septiņās no 18 cīņām. Latvijas tenisiste pēdējā laikā gan spēlējusi nesekmīgi, jo viņai visu turnīru ietvaros bija piecu zaudējumu sērija.

Ostapenko Madrides turnīrā iepriekš bija startējusi divas reizes, abās ciešot zaudējumu pirmajā kārtā, tajā skaitā arī pērn notikušajās sacensībās. Viņai šajā turnīrā bija jāaizstāv desmit WTA ranga punkti.

Ostapenko šajā turnīrā piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās.

Turnīrs Madridē ir pēdējās nozīmīgās sacensības pirms māla sezonas kulminācijas - Francijas atklātā čempionāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi