Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ostapenko pēc zaudējuma WTA Elite Trophy turnīrs ir beidzies

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piektdien Ķīnā piedzīvoja zaudējumu WTA Elite Trophy grupu turnīra spēlē un pusfinālā neiekļuva.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 13.vietu un sacensībās izsēta ar trešo numuru, ar 4-6, 6-1, 2-6 piekāpās pasaules ranga 19.raketei ķīnietei Dženai Cjiņveņai, kurai sacensībās ir septītais numurs.

Ostapenko spēli sāka ar zaudējumu savas serves geimā, kas ilga 16 izspēles. Punktā pārvērst neizdevās 30:0 un 40:15 pārsvaru, ķīnietei izmantojot ceturto breikbumbu.

Nākamo geimu Džena uzvarēja "sausā", taču Ostapenko drīz panāca 2-2. Tomēr jau nākamo geimu, pašai servējot, Latvijas tenisiste zaudēja.

Nākamajos geimos uzvarēja servējošā tenisiste, Dženai setu pabeidzot ar otro no divām pēc kārtas setbumbām.

Ostapenko problēmas savas serves geimos noteica nestabilā serve, setā laukumā trāpot vien nedaudz vairāk nekā pusi bumbu (23/42), kā arī pieļaujot sešas dubultkļūdas.

Otrajā setā, neuzlabojot savu pirmo servju trāpījumu laukumā, Ostapenko par spīti tam, ka setu sāka kā servētāja, izvirzījās vadībā ar 5-0 un ar otro setbumbu svinēja panākumu setā ar 6-1.

Trešo setu ar servi sāka Džena, tenisistēm pārmaiņus svinot uzvaru savas serves geimos, līdz sestajā geimā ķīnietei ar trešo breikbumbu izdevās panākt 4-2, Ostapenko no ērtās puses sitot bumbu autā.

Astotajā geimā Ostapenko slikti servēja, ļaujot pretiniecei iegūt divas pēc kārtas mačbumbas, un punktu mačam pielika ar dubultkļūdu servē.

Par sniegumu Ķīnā Ostapenko nopelnīja 160 pasaules ranga punktus.

Ķīniete labāk servēja, izpildīdama vairāk netveramu servju (11:2), pieļaudama mazāk dubultkļūdu (5:7), kā arī biežāk trāpīdama laukumā pirmās serves (66,2%:56,4%).

Ostapenko sliktāk spēlēja arī tad, kad pirmā serve bija precīza, gūstot punktus 66% gadījumu (35/53), bet pretiniece to spēja 71,4% gadījumu (35/49). Ar otro servi vairāk punktu sakrāja Latvijas tenisiste (46,3% jeb 19/41 pret ķīnietes 40% jeb 10/25).

Latvijas tenisiste punktā pārvērta trīs no astoņām breikbumbām, bet Džena - četras no desmit.

Visā spēlē Ostapenko uzvarēja 83 no 168 izspēlēm.

Ostapenko pirmajā mačā ar 4-6, 6-4, 6-1 pārspēja Horvātijas tenisisti Donnu Vekiču (WTA 24.), kurai turnīrā ir desmitais numurs, bet Dženas un Vekičas savstarpējā mačā pārāka ar 6-4, 6-7 (6:8), 6-4 pārāka bija ķīniete.

Ostapenko ar Dženu bija tikusies divas reizes un abās zaudējusi - gan pērnā gada ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā, gan šogad Abū Dabī "WTA 500" turnīra otrajā kārtā.

Džena aizvada savu karjerā sekmīgāko sezonu, kurā ir izcīnījusi pirmos divus WTA titulus, pēdējo no tiem - Džendžou "WTA 500" sacensībās desmit dienas pirms "WTA Elite Trophy". ASV atklātajā čempionātā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, "Grand Slam" pirmo reizi iekļūstot labāko astoņniekā.

Latvijas tenisistei šī bija debija šāda ranga turnīrā, taču 2017.gadā viņa piedalījās WTA finālturnīrā, trīs spēlēs izcīnot vienu uzvaru.

Pasaules astoņas spēcīgākās tenisistes sezonas beigās piedalās WTA finālturnīrā, bet nākamās 11 spēcīgākās, kā arī viena īpašā ielūguma īpašniece - "WTA Elite Trophy" turnīrā, kas kopš 2015.gada notiek Džuhai.

2017.gadā "WTA Elite Trophy" sacensībās spēlēja Anastasija Sevastova, tiekot līdz pusfinālam, bet gadu vēlāk viņa grupu turnīrā svinēja vienu uzvaru divās spēlēs.

Džuhai notiek arī dubultspēļu sacensības, kurās startēs seši dueti. Viņu vidū būs arī Ostapenko pastāvīgā pāriniece ukrainiete Ļudmila Kičenoka, kura šoreiz spēlē kopā ar norvēģieti Ulriki Eikeri. Viņas izsētas ar ceturto numuru.

Turnīrs Džuhai cietā seguma kortos notiek no 24. līdz 29.oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi