Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko piedzīvo zaudējumu Pekinas Premier otrajā kārtā

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Pekinas Premier turnīrā piedzīvoja zaudējumu otrajā kārtā. Ostapenko (WTA 74.) ar rezultātu 2-6, 1-6 piekāpās Kateržinai Sinjakovai (WTA 41.).

Abas tenisistes visai ātri guva uzvaras pie savas pirmās serves, bet jau trešajā geimā Sinjakova lieliski atgrieza Latvijas sportistes bumbas, piespiežot viņu iesist tīklā, tādējādi iegūstot pirmo breiku (2-1). Turpinājumā čehiete nosargāja savu otro servi, bet Ostapenko piektajā geimā no 30:30 nespēja gūt virsroku, nonākot iedzinējos ar 1-4. Sinjakova brīdi vēlāk ātri uzvarēja geimu pie savas serves, bet nākamajā izspēlē viņa nespēja realizēt trīs breikbumbas, Ostapenko izraujot 2-5.

Pirmais sets noslēdzās astotajā geimā, Ostapenko ne reizi nespējot lauzt pretinieces servi, tādējādi piedzīvots zaudējums ar rezultātu 2-6.

Ostapenko savu sniegumu otrajā setā nespēja uzlabot, jo atkal tika zaudēta pirmā serve, bet arī trešajā geimā neizdevās nosargāt servi, lai arī viena breikbumba tika atspēlēta (0-3). Sinjakova īsi pēc tam viegli panāca 4-0, bet Latvijas tenisiste pēc neizšķirta 30:30 spēja izcīnīt uzvaru geimā (1-4). Mača turpinājumā Sinjakova ar nelielu pretestību uzvarēja pie savas serves, bet jau septītajā geimā viņa piespieda Ostapenko raidīt bumbiņu tīklā, svinot uzvaru ar rezultātu 6-1. 

Par dalību otrajā kārtā Ostapenko nopelnīja 65 WTA vienspēļu ranga punktus.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Jau ziņots, ka Ostapenko pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 7-5, 3-6, 7-5 pārspēja planētas otro raketi un Sinjakovas tautieti Karolīnu Plīškovu. Tikmēr viņas pretiniece ar 6-2, 6-2 uzveica ķīnieti Sjijui Vanu (WTA 136.).

Sinjakova savus vienīgos divus WTA vienspēļu titulus izcīnīja aizpērn, bet daudz labāk viņai klājas dubultspēlēs, kur pērn čehiete uzvarēja divos Grand Slam turnīros, kas deva pirmo vietu pāru cīņu rangā. Viņa šosezon izcīnījusi 22 uzvaras un cietusi 25 zaudējumus.

Ostapenko pagājušajā otrdienā apstājās Seulas WTA International turnīra pirmajā kārtā, bet pirms nedēļas viņa nepārvarēja Taškentas International sacensību pirmo kārtu. Šosezon 2017.gada French Open čempiones bilance ir 18 uzvaras un 26 zaudējumi, Latvijas tenisistei aizvadot neveiksmīgu sezonu. 

Ostapenko šis ir jau ceturtais turnīrs Pekinā, bet vislabāk veicās otrajā gadā, kad viņa iekļuva pusfinālā. 

Jau ziņots, ka Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova vienspēlēs apstājās pirmajā kārtā. Abas Latvijas vadošās tenisistes šajā turnīrā piedalīsies arī dubultspēlēs.

Turnīrs Pekinā notiks uz cietā seguma, bet tā norise paredzēta līdz svētdienai.

Top komentāri

edvinssilavs
e
Vai tiešām tādiem sportistiem nevar piesaistīt labus psihologus? Ja ir tādi kāpumi un tik pat lieli kritumi - tad noteikti nav kārtībā ar galviņu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi