Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +32 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Ostapenko sasniedz Īstbornas WTA 500 sērijas turnīra otro kārtu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien Īstbornas WTA 500 sērijas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-1 pārspēja Beļģijas tenisisti Hrētu Minnenu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 13.vietu un turnīrā ir izsēta ar piekto numuru, bet iepriekš kvalifikāciju pārvarējusī Minnena pasaules rangā ieņem 85.vietu.

Otrās kārtas sasniegšana Latvijas tenisistei dod 60 WTA ranga punktus.

Ostapenko otrajā kārtā tiksies ar britu tenisisti Keitiju Bolteru (WTA 32.) vai vēl vienu kvalifikācijas turnīra barjeru pārvarējušu tenisisti no Horvātijas Petru Martiču (WTA 74.). Viņām pirmās kārtas spēli paredzēts aizvadīt otrdien.

Maču Ostapenko sāka ar zaudētu servi, bet uzreiz nobreikoja pretinieci, panākdama 1-1. Arī seta turpinājumā tenisistes divreiz apmainījās breikiem un tā uzvarētāja izšķīrās taibreikā, kurā Ostapenko ātri nostiprināja vadību un guva virsroku ar 7:3.

Otrā seta piektajā geimā, kad Ostapenko bija vadībā ar 3-1, viņa paslīdēja uz sasita gūžu labajā pusē. Pēc medicīniskā pārtraukuma viņa atgriezās un uzvarēja trīs no nākamajām četrām izspēlēm, panākot 4-1. Septīajā geimā pie pretinieces serves Latvijas tenisiste neizmantoja pirmo mačbumbu, toties tas izdevās ar otro piegājienu, kad viņa pielika punktu mačam - 6-1.

Minnena šajā turnīrā pārvarēja divas kvalifikācijas kārtas, pirmajā ar 7-5, 6-3 apspēlējot japānieti Mojuku Učidžimu, bet otrajā viņas pretiniece kolumbiete Kamila Osorio laukumā nedevās.

Vienīgajā līdzšinējā savstarpējā spēlē pagājušā gada Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā ar 6-1, 6-2 uzvarēja Latvijas pirmā rakete.

Ostapenko šis ir šogad otrais turnīrs uz zāles seguma, rīdziniecei pirmdien ciešot zaudējumu Birmingemas "WTA 250" turnīra pirmās kārtas mačā. Minnena jūnija vidū tika līdz ceturtdaļfinālam Hertogenbošas "WTA 250" sērijas turnīrā Nīderlandē, bet marta vidū - līdz pusfinālam "WTA 125" sērijas sacensībās ASV turnīrā Čārlstonā.

Ostapenko astoto reizi spēlēs šajās sacensībās. 2021.gadā rīdziniece finālā ar 6-3, 6-3 uzvarēja igaunieti Aneti Kontaveitu, bet gadu vēlāk finālā ar 3-6, 2-6 zaudēja čehietei Petrai Kvitovai.

Ostapenko šosezon ir izcīnījusi divus "WTA 500" sacensību uzvarētājas titulus, iekrājot uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci 24-11. Beļģietes bilance šosezon ir 16-21.

Ostapenko kopā ar savu pastāvīgo partneri ukrainieti Ļudmilu Kičenoku spēlēs arī dubultspēļu turnīrā, pirmajā kārtā tiekoties ar internacionālo duetu Eliksana Lešemija (Francija)/Kimberlija Cimmermane (Beļģija).

Turnīrs Īstbornā norisinās zāles seguma laukumos un Ostapenko ir pēdējais pirms Vimbldonas čempionāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas jauns turnīrs

Debitante Gruzija raksta vēsturi un gatava izaicināt perfekto Spāniju.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi