Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Ostapenko un Kičenoka uzvar ASV atklātā čempionāta dubultspēļu finālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko un ukrainiete Ludmila Kičenoka piektdien Ņujorkā uzvarēja ASV atklātā čempionāta dubultspēļu sacensībās.

Latvijas un Ukrainas duets, kas turnīrā ir izsēts ar septīto numuru, finālspēlē ar 6-4, 6-3 pārspēja Francijas pārstāvi Kristinu Mladenoviču un ķīnieti Džanu Šuai.

Spēli ar servi sāka Ostapenko, Latvijas/Ukrainas pārim uzvarot trīs pirmos geimus.

Servējot Kičenokai, pretinieces septīto geimu uzvarēja "sausā", bet astotajā panāca neizšķirtu - 4-4.

Mača garākajā devītajā geimā, servējot Ostapenko, pretinieces nespēja izmantot piecas breikbumbas, 22 izspēļu geimā punktu ar spēli pie tīkla izcīnot Kičenokai - 5-4.

Servējot Džanai, Latvijas/Ostapenko duetam bija setbumba, taču tā tika atspēlēta. Otrās setbumbas izspēlē Džana pieļāva dubultkļūdu - 6-4 Ostapenko un Kičenokas labā.

Arī otro setu ar servi sāka Ostapenko. Uzvarot tikai vienā izspēlē, pēc Mladenovičas sitiena pa sāku līniju rezultāts kļuva 1-0 Francijas/Ķīnas pāra labā.

Sestajā geimā, servējot Džanai, pēc ķīnietes sitiena autā Ostapenko ar Kičenoka rezultātu izlīdzināja - 3-3.

Astotajā geimā, autā sitot Džanai, nākamās čempiones panāca 5-3 pārsvaru, bet nākamajā geimā uzvarēja ar ceturto mačbumbu, tīklā bumbiņu sitot Mladenovičai.

Uzvarētājas pieļāva vairāk dubultkļūdu (7:5), bet pirmo servi biežāk laukumā trāpīja Džana ar Mladenoviču (72%:54%).

Punktus gan ar pirmo servi (61%:56%), gan otro servi (54%:47%) vairāk guva uzvarētājas.

Latvijas/Ukrainas pāris realizēja četras no piecām breikbumbām, bet pretiniecēm tas izdevās divos gadījumos no septiņiem.

Visā mačā Ostapenko un Kičenoka uzvarēja 69 no 130 izspēlēm.

Par uzvaru turnīrā Ostapenko nopelnīja 2000 pasaules dubultspēļu ranga punktu un 750 tūkstošus ASV dolāru.

Latvijas/Ukrainas pāris pirmās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 pārspēja amerikānietes Džesiju Einiju un Džesiku Feilu, otrajā kārtā ar 6-3, 6-3 pieveica japānieti Makoto Ninomiju un ķīnieti Dzjanu Sjiņjuju, astotdaļfinālā ar 6-3, 7-6 (7:5) uzvarēja brazīlieti Beatrisi Hadadu Maju un Vācijas tenisisti Lauru Zīgemundi, kuras turnīrā bija izsētas ar 12.numuru, ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:2), 6-4 pārspēja Kazahstānas pārstāvi Annu Daņilinu un krievieti Irinu Hromačovu, bet pusfinālā ar 6-1, 6-2 sagrāva sacensībās ar desmito numuru izsētās Čaņu Haočinu no Taivānas un krievieti Veroniku Kudermetovu.

Neizsētās Mladenoviča/Džana pirmajā kārtā ar 6-2, 6-3 pieveica ar otro numuru turnīrā izsēto internacionālo duetu, kurā spēlē beļģiete Elīze Mertensa un taivāniete Suveja Sje, pēc tam ar 6-2, 4-6, 6-3 apspēlēja Magdu Lineti (Polija) un Peitonu Stērnsu no ASV, ar 6-2, 6-4 - krievietes Mirru Andrejevu un Anastasiju Pavļučenkovu, ar 7-6 (7:2), 6-4 - ar piekto numuru izsētās Nikolu Meliharu-Martinesu no ASV un austrālieti Elenu Peresu, bet cīņā par vietu finālā ar 7-5, 4-6, 6-3 pārspēja turnīra trešās raketes čehieti Kateržinu Sinjakovu un amerikānieti Teilori Taunsendu.

Savā starpā dueti līdz šim nebija tikušies.

ASV atklātā čempionāta dubultspēļu finālā Ostapenko spēlēja pirmo reizi karjerā. Līdz šim labākais rezultāts viņai bija 2019.gadā sasniegtais ceturtdaļfināls.

Duetā ar Kičenoku rīdziniece šosezon pirmo reizi karjerā aizkļuva līdz "Grand Slam" dubultspēļu finālam, iekļūstot "Australian Open" izšķirošajā spēlē.

Mladenoviča "Grand Slam" turnīros sieviešu dubultspēlē ir uzvarējusi sešreiz, četras reizes triumfējot Francijas atklātajā čempionātā un divreiz - Austrālijā. ASV atklātajā čempionātā viņa trīs reizes ir iekļuvusi finālā, bet uzvarēt vēl nav izdevies.

Kopā ar Džanu Mladenovičai Ņujorkā bija pirmais "Grand Slam" turnīra fināls.

Džanai šis bija otrais sacensību fināls ASV atklātajā čempionātā. 2021.gadā kopā ar austrālieti Samantu Stosuru viņa Ņujorkā svinēja uzvaru. Vēl viņas kontā sieviešu dubultspēlē ir 2019.gada uzvarētājas tituls Austrālijā.

Iepriekš ziņots, ka "US Open" vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 3-6, 2-6 piekāpās bijušajai pasaules pirmajai raketei Naomi Osakai no Japānas, bet kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Darja Semeņistaja.

Sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs Ņujorkā norisināsies līdz 8.septembrim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi