Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ostapenko un Sevastovu gaida atkalapvienošanās pret ASV

Latvijas sieviešu tenisa izlase ir uzsākusi cīņu par iekļūšanu lielajā FEDCUP finālturnīrā, kas pirmo reizi šādā formātā norisināsies Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā. Lai tajā iekļūtu, mūsu izlasei ar līderēm Anastasiju Sevastovu un Aļonu Ostapenko ierindā būs jāaizvada kvalifikācijas spēles pret titulēto ASV valstvienību, kas 7. un 8. februārī norisināsies ASV pilsētā Everetā, vēsta Latvijas Tenisa savienība.

Izlozes kārtībā tika noteikts, ka Latvijas pretiniece kvalifikācijas turnīrā būs astoņpadsmitkārtējā FEDCUP čempione ASV valstvienība, kā arī tas, ka spēles tiks aizvadītas ASV pilsētā Everetā, kas atrodas netālu no ASV un Kanādas robežas, Vašingtonas štatā. Abām izlasēm tā būs pirmā savstarpējā tikšanās reize un tās spēles aizvadīs Vēja Eņģeļu arēnā, kuras ietilpība ir 8300 cilvēku.

“Ar nepacietību gaidu spēles pret ASV valstvienību, jo man ir gods pārstāvēt savu valsti, kā arī tāpēc, ka ASV vienmēr esmu veiksmīgi spēlējusi. ASV izlase neatkarīgi no tās sastāva ir ļoti spēcīga komanda. Tas mums būs nopietns pārbaudījums, bet mēs darīsim visu iespējamo, lai iepriecinātu Latvijas tenisa līdzjutējus,”sajūtās dalās Latvijas tenisa līdere Sevastova.

“Nekad neesmu atteikusi spēlēšanai Latvijas izlasē, to esmu darījusi pēdējos deviņus gadus. Arī nākamais gads valsts mērogā ir ļoti svarīgs, jo papildus FEDCUP ir arī olimpiskās spēles Tokijā – visās sacensībās centīšos cienīgi reprezentēt Latviju. Spēlēt par savu valsti vienmēr ir liels gods, tāpēc es centīšos parādīt savu labāko sniegumu, lai mēs kopīgiem spēkiem iekļūtu finālturnīrā. Mēs esam spēcīga komanda - ja rādīsim labāko sniegumu, neviens pretinieks nav neuzvarams,” uzskata Ostapenko.

Aizvadītajā vasarā tapa zināms, ka tiks mainīts FEDCUP turnīra formāts. Šajā finālturnīrā spēkosies 20 labākās pasaules komandas, tomēr, lai noskaidrotu, kuras tās būs, 7. un 8. februārī tiks aizvadītas turnīra kvalifikācijas spēles, kurās 16 komandas sadalīs 8 ceļazīmes uz FEDCUP lielo finālu, kas no 14. līdz 19. aprīlim norisināsies Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.

Kvalifikācijas kārtā katrai valstij būs jāaizvada četras vienspēles un viena dubultspēle – 7. februārī divas vienspēles, savukārt 8. februārī – divas vienspēles un dubultspēle. Kvalifikācijas kārtā par iekļūšanu lielajā finālā cīnīsies Nīderlande, Baltkrievija, Rumānija, Krievija, Brazīlija, Vācija, Spānija, Japāna, Šveice, Kanāda, Beļģija, Kazahstāna, Slovākija, Lielbritānija, ASV un Latvija.

Kvalifikācijas kārtu uzvarējušām komandām pievienosies pērnā gada finālistes Austrālija un Francija, kā arī rīkotājvalsts Ungārija un īpašo uzaicinājumu jeb wild card saņēmusī Čehijas izlase. Savukārt, tās 8 komandas, kas zaudēs kvalifikācijas spēlēs, aizvadīs 2020. gada FEDCUP izslēgšanas spēles, kas notiks tajās pašās dienās, kad fināla turnīrs.

Kā ziņots iepriekš, Latvijas sieviešu tenisa izlase šī gada februārī Arēnā Rīga ar rezultātu 4:0 pieveica Slovākijas tenisistes, savukārt aprīlī piekāpāmies spēcīgai Vācijas izlasei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi