Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Serēna Viljamsa 14.reizi iekļūst US Open pusfinālā

ASV tenisiste Serēna Viljamsa trešdien US Open ceturtdaļfinālā izcīnīja uzvaru, 14.reizi iekļūstot sacensību pusfinālā, kur pret baltkrievieti Viktoriju Azarenku noskaidros, kura no divām māmiņām iekļūs finālā.

Viljamsa, kas turnīrā izlikta ar trešo numuru, ar 4-6, 6-3, 6-2 apspēlēja pasaules rangā neesošo bulgārieti Cvetanu Pironkovu un saglabātu cerību iegūt savu 24.Grand Slam sacensību titulu vienspēlē.

Viljamsas atspēlēšanās ietvēra arī divus pārsteidzošus sitienus ar kreiso roku, kas veicināja punktu iegūšanu.

"Tajā brīdī es tik smagi cīnījos. Es vienkārši mēģināju darīt visu iespējamo," viņa teica. "Es nekad nepadodos."

Viljamsa trāpīja 20 neatvairāmas serves, kas viņai ir rekords astoņu gadu laikā, šā gada turnīrā sasniedzot jau 64.

ASV atklātajā čempionātā visvairāk netveramu servju vienās sacensībās sieviešu vienspēlēs ir 70, to Viljamsai sasniedzot 1999.gadā, kad viņa pirmo reizi uzvarēja turnīrā.

"Reizēm, kad es servēju, es vienkārši saku sev, ka man ir vienalga, vai man nokritīs roka, bet es turpināšu servēt," teica ASV tenisa leģenda.

Viljamsas mērķis ir panākt Mārgaretas Kortas rekordu ar lielāko vienspēļu Grand Slam uzvaru skaitu.

Ir pagājuši vairāk nekā trīs gadi, kopš viņa 2017.gada Austrālijas atklātajā čempionātā, jau esot stāvoklī ar meitu Olimpiju, izcīnīja savu 23.titulu.

Kopš tā laika Viljamsa ir sasniegusi četrus Grand Slam finālus, bet palikusi ar tukšām rokām.

Pusfinālā viņa atjaunos savu sāncensību ar bijušo pasaules ranga līderi Azarenku, kura tikai stundas 13 minūšu laikā ar 6-1, 6-0 sagrāva pasaules ranga 18.numuru beļģieti Elīza Mertensu.

Viljamsa 2012. un 2013.gadā uzvarēja Azarenku ASV atklātā čempionāta finālā.

Pasaules ranga 27.rakete Azarenka pēc Mertensas pārspēšanas turpina sava pirmā "Grand Slam" titula "medības" septiņu gadu laikā.

Dažos pēdējos Azarenkas karjeras gados viņas karjerai ir traucējusi aizbildniecības cīņa par viņas 2016.gadā dzimušo dēlu Leo.

Azarenka sacīja, ka viņai bija grūti pieņemt zaudējumus, kad viņa bija jauna un bija savas spēles virsotnē, bet tagad gūst labumu no filozofiskākas attieksmes.

"Es izbaudu mirkli neatkarīgi no tā, kas tas ir. Es uztveru dzīvi tādu, kāda tā ir," žurnālistiem sacīja Azarenka. "Bija vajadzīgs ilgs ceļš, lai šeit atrastos pēc daudzām cīņām, daudz sapratnes, piespiežot mani atrast šo maršrutu, šo ceļu, ja tā var teikt. Bet esmu šeit un esmu laimīga."

ASV atklātajā čempionātā Covid-19 pandēmijas dēļ nepiedalās vairākas tenisa zvaigznes, tajā skaitā Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko. No šī gada turnīra dalību atsauca vairākas favorītes, piemēram, pērnā gada čempione Bjanka Andresku, Simona Halepa, Ešlija Bārtija, Kiki Bertensa, Jeļena Svitoļina un citas augsta līmeņa tenisistes.

Ņujorka martā un aprīlī bija viena no vissmagāk cietušajām ASV pilsētām, kad Covid-19 epidēmija pārņēma ASV. Pagaidu slimnīca tika iekārtota pat ASV Tenisa centra iekštelpu laukumos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi